Els ocupants de la Casa de Cadis han denunciat avui que l’impulsor de l’alberg autogestionat per a sensesostre, Lagarder Danciu, hauria comès abusos sexuals de manera continuada contra un jove que vivia a la casa. Ho han comunicat de manera pública a Twitter i ho han certificat aquesta tarda en una comissaria dels Mossos d’Esquadra. L’activista acusat, per contra, nega els fets. Assegura que mantenia una relació sentimental amb el noi i que “tot el que va passar va ser consentit”.

El comunicat d’Okupa Casa Cadis també detalla que el presupte agressor “ha estat expulsat de la casa”. En una assemblea interna, es va decidir per unanimitat prendre aquesta decisió. Per respecte a la víctima, però, prefereixen no donar més detalls del cas.

Danciu atribueix la denúncia i l’expulsió de l’alberg autogestionat a un “sabotatge” per desfer-se d’ell, liderat per terceres persones amb interessos a la casa. Segons ell, aquestes persones haurien influït el jove.

El denunciant, per la seva part, considera que Danciu va fer ús de la seva posició de poder –era el líder del projecte que li oferia sostre– per abusar sexualment d’ell.

La casa, propietat de l’Ajuntament de Cadis i entitats bancàries, està ocupada des de fa més d’un any i mig i hi viuen al voltant d’una vintena de persones sense llar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa