Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Porten als tribunals els resultats de les eleccions del Col·legi d’Infermeres i Infermers
  • CA

Les eleccions al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona s’han enterbolit. Som Garantia ha interposat ara un recurs davant la mesa electoral que haurà de ser resolt per la jurisdicció contenciosa administrativa “davant la indefensió a la que ens hem vist sotmesos, les interferències de tota mena i la greu alteració de l’ordre establert en els estatuts del COIB”, han explicat en un comunicat. 

Tot va començar quan la votació per presidir la institució va ser impugnada per la candidatura Som Garantia després que la Mesa acceptés dimecres 26 de febrer comptar els vots que havien arribat per carta sense certificar, contradient els estatuts del propi Col·legi.

Els comicis es van celebrar el dilluns 24 de febrer i Som Garantia els va guanyar per 10 vots. El dimecres següent, però, la candidatura que havia quedat en segona posició, Infermeres 2020, va recórrer els resultats i va demanar que es comptessin les 140 paperetes que havien arribat per aquella via. La Mesa Electoral va donar la raó a Infermeres 2020 i les va afegir al recompte, de tal manera que el nou resultat va proclamar vencedora aquesta candidatura per 37 vots.

A més, al comunicat la associació denuncia que “des de la proclamació de Marga Esteve com a presidenta del COIB, Som Garantia ha patit decisions i irregularitats per part de la mesa electoral per treure-li la presidència a favor de la candidatura Infermeres 2020”.

Som Garantia ha recorregut el nou recompte adduint que els vots que arriben a través de Correos Express no són vàlids perquè no tenen garantia ni de custòdia ni de traçabilitat, a diferència del que sí que passa amb els vots enviats per correu certificat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa