Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien un episodi homòfob per part d’un vigilant de Renfe
  • CA

El fotoperiodista Joan Gálvez ha denunciat un episodi homòfob que s’hauria produït aquest vespre a la sortida de la Renfe de plaça Catalunya. Segons ha denunciat en un tuit inicial, un dels membres de l’equip de seguretat de l’estació ha escridassat un noi que fugia amb les paraules maricona, ven aquí”. Segons detallen fonts de la companyia ferroviària, s’ha obert una investigació interna. “No tolerarem actituds que no s’ajustin als nostres protocols d’actuació”, han afegit.

El denunciant dels fets ha adjuntat un vídeo en el qual es veu com un vigilant de Renfe es dirigeix cap a ell. Segons denuncia Gálvez en conversa amb el TOT Barcelona, aquest treballador ha estat l’autor del crit homòfòb i també hauria arribat a colpejar el mòbil del fotoperiodista mentre intentava enregistrar l’actuació.

De fet, segons el testimoni, tot ha començat quan ha vist com a la zona de les escales de l’estació de Catalunya treballadors de seguretat apartaven a aquest mateix individu, després que s’estigués encarant directament amb un noi que tenien retingut. Quan els companys han aconseguit calmar i apartar el vigilant exaltat, el jove hauria aconseguit escapar aprofitant la confusió i és llavors quan s’ha produït la persecudió i els crits.

L’intent dels perseguidors ha estat inútil, ja que el noi hauria aconseguit deixar-los enrere amb facilitat, explica el testimoni dels fets, que portava hores esperant un tren a causa de la situació de col·lapse per la vaga dels maquinistes de Rodalies.

Tot i la mesura anunciada preventiva anunciada per Renfe, Gálvez detalla que demà mateix presentarà una queixa formal a l’estació de plaça Catalunya per homofòbia.

En el vídeo que ha compartit a les xarxes, tot el que es veu és un treballador de seguretat apropant-se cap a ell i que, de sobte, el mòbil trontolla i perd l’enfocament. Això s’hauria produït a causa del cop del vigilant, insisteix el fotoperiodista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa