Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien el Zoo per presumptes negligències que provoquen la mort d’animals
  • CA

La plataforma ZOOXXI ha presentat una denúncia administrativa davant el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat contra el Zoo de Barcelona per una suposada negligència i manca de protocols adequats que asseguren que hauria provocat la mort de diversos animals. La plataforma acusa el zoo de practicar el culling –l’eliminació d’animals per raons de gestió del grup, prohibida per ordenança– i creu que “s’oculta informació”.

Les entitats integrants insisteixen en demanar la dimissió de tota la direcció, que asseguren que actua “amb total impunitat”, i reclamen que l’elecció dels càrrecs sigui a través de concurs públic per “evitar les tries a dit”. ZOOXXI es queixa que la problemàtica és “estructural” i assegura que el zoo no rep cap inspecció per part de la Generalitat des del 2012, fet que creuen que fomenta la “impunitat” de la direcció.

Morts d’animals

Segons la plataforma, el zoo va reportar 143 animals morts del juliol del 2019 al maig del 2020, encara que es queixen que no els van voler explicitar les causes de la mort. ZOOXXI va preguntar per les causes de la mort de 34 animals en concrets, que se’ls va confirmar que en la majoria de casos no eren causes naturals.

La plataforma remarca les morts de 14 aus en una mateixa instal·lació entre el desembre del 2019 i el gener del 2020, coincidint amb el pas de la Dana i del Gloria. “El més destacable i greu és que després d’un primer episodi de pluges i morts en una instal·lació, el zoo va ser incapaç de protegir els animals restants, que van morir massivament, quan més d’un més després hi va haver un altre episodi de condicions meteorològiques adverses”, lamenten.

Mesos més tard van morir el mateix 20 d’abril dos exemplars adults de camesllargues. La plataforma acusa el zoo de practicar el ‘culling’ i es queixa que el zoo no va voler avaluar els cadàvers dels animals. També recullen a la denúncia la mort de cinc primats abans de complir els 30 dies i de dos més que van morir entre els dos i cinc mesos d’edat. En diversos casos les causes al·legades són fractures o agressions, que creuen que podrien demostrar “problemes de disseny de les instal·lacions i manca de mesures de benestar”.

D’altra banda, la plataforma també denuncia la mort de cinc granotes punta de fletxa, a qui no es va fer necròpsia; així com les lesions bucals que pateixen els hidrosaures crestats que asseguren que es fan cops contra els vidres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa