Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien agressions policials al CIE de la Zona Franca: “M’han pegat 5 policies”
  • CA

Migra Studium, Tanquem els CIE, Irídia i SOS Racisme han denunciat agressions policials al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Les entitats expliquen que s’estan vivint situacions de tensió a l’interior del centre i ho atribueixen “al context actual d’emergència sanitària pel Covid-19”.

Avui, aquestes entitats han presentat una denúncia en nom d’un intern per delictes contra la integritat moral i de lesions després d’haver estat agredit per agents de la policia espanyola en la seva cel·la. Aquesta és la versió de l’agredit: “El passat diumenge dia 15 de març, sobre les 16:45 de la tarda, just després del recompte i abans de que els interns poguéssim sortir de les cel·les per anar al pati, vaig ser víctima d’una agressió per part de 5 dels policies nacionals encarregats de la custodia del centre. L’agressió es va produir dins de la meva cel·la, davant dels tres interns que comparteixen la cel·la amb mi”. Segons denuncia, un agent va entrar en la seva cel·la i, després de preguntar-li si havia estat ell qui els havia insultat, li va donar dues bufetades, davant la qual cosa l’intern li va apartar el braç. Després d’aquesta situació es van abalançar sobre ell fins a 5 policies i, mentre 3 agents l’immobilitzaven, el primer agent el va agredir amb cops de puny i un altre agent el colpejava amb la porra a l’esquena i a les cames. Un dels cops de puny va ser en la zona de l’ull, la qual cosa li ha deixat una lesió que pot ser corroborada per l’advocada.

Des de l’inici de la pandèmia a Catalunya, les entitats expliquen que s’estan duent a terme actes de protesta com vagues de fam, mostra de pancartes o negativa temporal a entrar en les cel·les. Les entitats diuen que han de considerar-se com un exercici del dret de reunió i manifestació pacífica. És per això que Migra Studium, Tanquem els CIE, Irídia i SOS Racisme exigeixen que el Ministeri d’Interior “dugui a terme totes les mesures necessàries per tal de depurar la responsabilitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa