L’Estat denega l’asil a una algeriana obligada a casar-se que porta 12 dies a l’aeroport del Prat

Té 26 anys i corre el risc de ser deportada al país d'origen, on podria rebre càstigs físics per haver demanat ajuda

Una noia de 26 anys d’Algèria es troba des de fa 12 dies a l’aeroport del Prat per intentar aconseguir asil a l’estat espanyol i no haver de tornar al país d’origen, on el pare l’obliga a casar-se amb un home que ell ha triat, segons avança Rac1 aquest dimarts. Segons confirmen fonts de la policia espanyola a l’ACN, la noia es troba en aquests moments a l’aeroport després que se li hagi denegat l’asil en primera instància i en la revisió en un procediment posat en coneixement d’un jutge del Prat. Segons Rac1, la família va enviar la jove a Moscou per estudiar i ella va aprofitar que l’avió de tornada feia escala a Barcelona per demanar protecció internacional.

La noia assegura que el seu pare l’obliga a casar-se amb un veí, segons ha explicat a Rac1 la seva advocada, que tem que si la retornen a Algèria, li puguin practicar l’ablació o infringir-li altres càstigs físics. Segons ha explicat l’advocada a l’emissora de ràdio, l’estat espanyol es decanta per deportar-la perquè considera que les seves explicacions són contradictòries. El procediment estableix que el sol·licitant sigui retornat al país d’origen si se li ha denegat l’asil i una vegada esgotats tots els passos. Per tant, si no hi ha cap fet inesperat d’última hora, és probable que la dona sigui retornada a Algèria.

Aquest cas coincideix amb el d’una noia saharaui que va passar una setmana a la comissaria de l’aeroport del Prat per la negativa de l’Estat a donar-li l’asil, segons va avançar el diari Ara. La jove, de 18 anys, va viatjar fins a Algèria i allà va agafar un vol a Barcelona per fugir dels maltractaments i les amenaces del pare, que l’obligava a casar-se. Només aterrar al Prat, va demanar l’asil polític. Gràcies a l’ajuda de diversos activistes i d’un gabinet d’advocats, aquest dissabte es va revisar la sol·licitud, que finalment va ser acceptada, i la jove va evitar la deportació.

Nou comentari