Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen un any de llibertat vigilada per al noi de la dessuadora taronja de Via Laietana
  • CA

La Fiscalia ha demanat un any de llibertat vigilada i una ordre d’allunyament de 44 dies per al Guillem, el noi de la dessuadora taronja que es va fer famós per la seva detenció davant de la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona durant les protestes contra la sentència de l’1-O.

El jove està acusat de dos delictes, un de desordres públics i un altre d’atemptat contra l’autoritat amb “un instrument perillós”, segons ha recordat a Twitter el grup de suport que es va crear després de la seva detenció. “No tenim por i seguirem denunciat, costi el que costi, tota repressió i persecució dels drets col·lectius”, han insistit en un comunicat penjat a la xarxa social.

Tres menors més seran jutjats a la mateixa causa que la d’en Guillem, però l’acusació contra el “implica una pena diferenciada i major”, segons denuncien, amb l’objectiu de “castigar” el jove.

Querella contra la policia espanyola

En Guillem, que és menor d’edat, va ser arrestat per la policia espanyola a Via Laietana quan estava assegut davant de la línia policial. El seu grup de suport va denunciar humiliacions i maltractament per part d’agents de la Policia Nacional. Per aquesta raó, segons va explicar el portaveu d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, el col·lectiu d’advocats va presentar una querella contra vuit agents de la policia espanyola.

El jove va explicar en una carta que es va aixecar tard perquè va intentar guardar un paquet de mocadors a la motxilla abans de començar a córrer. El noi va ser arrestat i immobilitzat a Via Laietana, tal com es veu al vídeo del TOT Barcelona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa