Demanen a les persones “amb símptomes” que no vagin a les manifestacions del 8M pel coronavirus

El ministre Salvador Illa mostra el suport al govern italià per prendre una mesura "molt dràstica" en un "esforç de coherència"

 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat a les “persones amb símptomes” que “no assisteixin” a les manifestacions del 8 de març, “es quedin als domicilis” i “s’autoaïllin contactant amb les autoritats sanitàries perquè es puguin fer les proves” per determinar si tenen coronavirus. Després que Itàlia hagi decretat l’aïllament de 16 milions de persones al nord del país per frenar l’expansió del coronavirus, Illa ha explicat que ha mostrat el suport de l’executiu espanyol a l’italià per una mesura “molt dràstica” que s’ha pres en un “esforç de coherència” que suposa “la interrupció del flux de viatgers” amb aquesta zona. Aquest diumenge al matí els casos a Espanya eren 589, el 60% concentrats a Madrid, el País Basc i La Rioja.

“Hi ha un increment de casos que ja esperàvem però seguim estant, segons el nostre judici, en una fase de contenció. Per això el focus de les nostres activitats ha de seguir sent la contenció del virus amb tres zones, Madrid, La Rioja, i el País Basc, on estem concentrant molts esforços”, ha exposat Illa.

Més reunions de coordinació

El ministre de Sanitat ha explicat que s’han pres “algunes decisions per reforçar els mecanismes de seguiment i coordinació” pel coronavirus que s’activaran la propera setmana. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, presidirà la comissió de seguiment per tenir “informació de primera mà”.

Cada dimecres es farà una “reunió interministerial per reforçar encara més la coordinació entre els ministeris”. La tercera decisió és fer dues reunions setmanals de la comissió interterritorial amb representants de les comunitats autònomes per tal de “posar en comú les dades que tenim”. Les trobades per videoconfència seran els dilluns a les 13 hores i els dijous a la tarda

Nou comentari