Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen fer obligatòria la vacuna contra la ràbia en gats i gossos
  • CA

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) demana que la vacuna contra la ràbia sigui obligatòria per a gossos, gats i fures, una petició que fa per l’arribada d’animals de companyia procedents d’Ucraïna, país on la infecció pel virus és endèmica.

Aquesta vacuna era obligatòria fa uns anys a Catalunya i encara ho és en altres comunitats autònomes. La ràbia és una malaltia que afecta els mamífers i que es produeix per contacte de ferides o mucoses amb saliva infectada. “És urgent crear un programa integral de vacunació, vigilància i control que inclogui una immunitat de col·lectiu”, afirma la presidenta del Comitè de Veterinaris per a la Protecció dels Animals del COVB, Helena Arce, en declaracions recollides en un comunicat.

Clau en el control de la ràbia

Arce subratlla que la vacunació ha demostrat ser “l’estratègia clau en el control de la ràbia, no només en la població animal sinó també en els humans”. El president del Comitè Assessor per a la Clínica d’Animals de Companyia del COVB, Manel Oms, apunta que “no vacunar els nostres animals representa una pèrdua de la immunitat de grup i una resposta immunitària insuficient, que ens fa vulnerables a possibles brots de la malaltia”. Per a Oms, que la vacuna no sigui obligatòria situa Catalunya “en una posició molt compromesa i d’alt risc davant la possible aparició d’un brot per l’arribada de gossos o gats infectats”.

Un virus mortal

El virus de la ràbia és mortal. Generalment es transmet a través de la mossegada d’un animal infectat i a partir de l’aparició dels primers símptomes, que poden ser similars als de la grip, la malaltia sol anar a més, fins a causar la mort pràcticament en tots els casos, siguin animals o persones. Encara és present en països d’Amèrica, Àfrica i Àsia, així com de l’Est d’Europa, com ara Rússia, Bielorússia i Ucraïna.

Més notícies
Imatge d'arxiu de dos vagons del funicular de Vallvidrera / FGC
El tancament del funicular a l’agost deixa Vallvidrera amb serveis mínims
Notícia: El tancament del funicular a l’agost deixa Vallvidrera amb serveis mínims
Comparteix
FGC ha habilitat transports alternatius mentre s'allarguin els treballs de manteniment anuals de la infraestructura
Font de trencadís que recorda el 'Forat de la Vergonya' / Foto: MMP
Una segona vida per al ‘Forat de la Vergonya’
Notícia: Una segona vida per al ‘Forat de la Vergonya’
Comparteix
Mobiliari, llum, activitats i formació ocupacional intenten capgirar el declivi del Pou de la Figuera
Una treballadora de Correus en una imatge d'arxiu / ACN
Correus tanca una oficina per excés de calor i trasllada els treballadors
Notícia: Correus tanca una oficina per excés de calor i trasllada els treballadors
Comparteix
La sucursal del carrer Calàbria romandrà tancada fins que se solucionin els problemes de climatització
Una treballadora de Correus a Barcelona en una imatge d'arxiu / ACN
Treballadors de Correus a Barcelona, obligats a treballar a més de 30 graus
Notícia: Treballadors de Correus a Barcelona, obligats a treballar a més de 30 graus
Comparteix
CCOO i UGT han denunciat a Inspecció de Treball les condicions d'aquesta sucursal ubicada al carrer Calàbria | La plantilla ha decidit plantar-se i no tornarà a treballar fins que se solucioni la situació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Als veterinaris també els poden mossegar, no? Doncs que es posin ells la vacuna. a agost 04, 2022 | 12:44
    Als veterinaris també els poden mossegar, no? Doncs que es posin ells la vacuna. agost 04, 2022 | 12:44
    Si els mossega un gos desconegut ja aniran a vacunar-los, que els propietaris no som imbècils. La idea de fer-ho obligatori a tot animal, la majoria dels quals mai surten sense corretja ni se'ls deixa que es barallin, és simplement fer l'agost... i uns quants mesos mes. D'altra banda per la mateixa raó s'haurien de vacunar totes les persones, ja que aquests gossos ucraïnesos tan perillosos tant poden mossegar un animal com un humà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa