Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen gairebé cinc anys de presó a un ‘camell’ per mossegar un mosso

Si vens droga al mercat del detall ja és un delicte, però més delicte és si, a sobre, mossegues els Mossos d’Esquadra que et donen l’alta. Aquest és el cas d’un ciutadà argentí, R.G, que va ser enxampat per una patrulla policial carregat de cocaïna i marihuana al Poble Nou de Barcelona i no va tenir més ocurrència que insultar-los, propinar-los puntades de peu i, a sobre, mossegar-los. Una conducta que la fiscalia vol fer pagar-li amb una dura petició de pena.

Segons el ministeri fiscal, el presumpte ‘camell’ hauria d’estar-se a la presó 4 anys i 9 mesos, pagar una multa de 740 euros i una responsabilitat civil de 700 euros. La pena de presó, però, el ministeri fiscal estaria d’acord en bescanviar-la per expulsar-lo de l’Estat espanyol i amb la prohibició de tornar-hi a entrar durant cinc anys. Tot per la comissió d’un delicte de tràfic de drogues un delicte d’atemptat contra l’autoritat amb concurs ideal amb un delicte de lesions. El judici se celebrarà aquest dimecres a la secció cinquena de l’Audiència de Barcelona.

No venguis droga davant la policia

Segons explica la fiscalia, l’ara processat va cometre una errada de principiant i no va tenir present l’entorn més immediat. Eren cap a tres quarts de cinc de la tarda del 2 de febrer de 2022, al carrer Cristòbal de Moura, quan R. hi caminava amb una motxilla a l’esquena on portava la droga que pretenia vendre repartida en còmodes dosis i racions. En passar una parella, l’argentí va fer una operació comercial d’aproximació poc discreta, oferint-los cocaïna a bon preu, que va copsar l’atenció dels agents de policia que rondaven per la zona. Els dos Mossos d’Esquadra van avortar la venda, va intervenir i va ordenar a l’ara processat que fes el favor d’identificar-se i obrir la motxilla per veure’n el contingut.

Lluny de complir amb el requeriment policial, l’encartat va decidir plantar cara als agents mentre “mostrava un total menyspreu” cap a la seva autoritat. Així, l’imputat -seguint el relat de la fiscalia- va començar a insultar-los. Els agents que van acabar amb la paciència van intentar detenir-lo, però l’acusat s’hi va resistir arribant a les mans i a les dents. De fet, segons el ministeri públic tenia l’acusat tenia la intenció de “menyscabar la seva integritat física” a cops de puntades de peu i a queixalades. Tant és així que el fiscal subratlla una notòria dentada del processat a un dels membres de la patrulla. Els agents van necessitar set dies per guarir-se de les lesions.

Cocaïna, marihuana i de retorn a l’Argentina

Un cop neutralitzat i arrestat, els agents van comprovar que a l’interior de la motxilla hi duia tres embolcalls amb 0,148 grams de cocaïna, amb una puresa del 38,9% i tres pots amb 63,8 grams de marihuana, i diners en efectiu que suposadament provindrien de la venda de droga. Ara, l’argentí s’asseurà al banc dels acusats de la secció cinquena, amb el risc de ser condemnat a 4 anys i 9 mesos de presó, 40 euros de multa i 350 euros de responsabilitat per a cada agent.

De tota manera, fiscalia, en el seu escrit de qualificació, proposa al tribunal que si és condemnat es bescanviï la pena pel retorn a l’Argentina, amb la prohibició de tornar a l’Estat espanyol durant cinc anys. És més, proposa que si la sentència és condemnatòria, mentre es preparen els papers per retornar-lo el ja condemnat sigui ingressat al Centre d’Internament d’Estrangers.

Més notícies
Agents dels Mossos d'Esquadra plens de pintura / Twitter: @jvila31

Un any de presó per a un jove que va llençar objectes contra els Mossos

Notícia: Un any de presó per a un jove que va llençar objectes contra els Mossos
Comparteix
Els fets es van produir durant una manifestació contra al sindicat policial Jusapol, que va tenir lloc el setembre del 2018 a la Via Laietana
Notícia: Un any de presó per a un jove que va llençar objectes contra els Mossos - Mobile
Agents de policia escorcollen un narcopís / GUB

26 punts de venda de droga desmantellats a Barcelona des de principi d’any

Notícia: 26 punts de venda de droga desmantellats a Barcelona des de principi d’any
Comparteix
De moment, hi ha 24 detinguts per presumpte tràfic de droga
Notícia: 26 punts de venda de droga desmantellats a Barcelona des de principi d’any - Mobile
Imatge d'arxiu d'una detenció de la Guàrdia Urbana / Guàrdia Urbana

Enxampat amb un fort carregament de droga al Poble-Sec

Notícia: Enxampat amb un fort carregament de droga al Poble-Sec
Comparteix
La Guàrdia Urbana el va traslladar a la comissaria de Les Corts, on està sent investigat per un delicte contra la salut pública
Notícia: Enxampat amb un fort carregament de droga al Poble-Sec - Mobile
Un mòbil trucant al telèfon d'emergències 112 / Flickr

El truc que expliquen els Mossos per si has perdut o t’han robat el mòbil

Notícia: El truc que expliquen els Mossos per si has perdut o t’han robat el mòbil
Comparteix
Protegiràs les teves dades i tots els comptes d’aplicacions i serveis que hi tinguis desats
Notícia: El truc que expliquen els Mossos per si has perdut o t’han robat el mòbil - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa