Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La demanda històrica que podria truncar-se per les queixes d’una escola
  • CA

Els integrants i veïns del barri de Sants esperaven des de fa molt de temps la rehabilitació de l’edifici que havia acollit durant anys el Centre Social de Sants, situat al número 30 del carrer d’Olzinelles. Ara, però, la reforma, que va començar a finals del passat novembre, ha provocat les primeres queixes. Han sorgit per part de l’AFA de l’escola Cal Maiol, que segons ha dit en un comunicat, està generant molèsties.

Per una part perquè la demolició de l’edifici comportarà mesos de soroll i pols. Per l’altra perquè les obres han fet que es col·loqui al centre del centre una bastida que ha tret a aquest espai dels alumnes més de 50 metres quadrats, on hi havia cistelles de bàsquet i un hort urbà, entre altres. Davant d’aquesta situació, les famílies han demanat que les obres s’aturin i que es tornin a posar en marxa quan l’escola es traslladi a un altre edifici, la qual cosa està prevista per al curs 2016-2027.

Apuntalat des del 2007

Des del Centre Social de Sants van explicar a principis de desembre al TOT Barcelona, que la reforma de l’edifici era molt necessària. Tal com va recordar la seva presidenta, Susanna Reigada, estava apuntalat des del 2007 per problemes estructurals. Això provocava que els seus integrants només fessin servir la planta de baix i que, a més, tinguessin un espai reduït per fer trobades o activitats. “Aquesta situació era insostenible”, indica Reigada.

Un altre integrant de l’entitat veïnal, Jordi Falcó, va detallar al TOT que una de les raons per les quals el Centre Social és important és perquè va néixer fa 50 anys. Des d’allà es van liderar o donar suport a diverses lluites veïnals, com la que buscava compensar els afectats per l’explosió de gas del carrer de Rajoles, la que demanava la construcció del parc de l’Espanya Industrial i la creació del Centre Cívic de les Cotxeres de Sants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa