Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP retreu “operatius policials racistes” en ple confinament a Colau, Torra i Cunillera

La CUP ha enviat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per demanar que s’aturin immediatament els “operatius policials racistes”. En un comunicat, els cupaires denuncien que els cossos policials estan utilitzant l’estat d’alarma per la covid.-19 per actuar amb “finalitats totalment il·legítimes”. I citen concretament l’operatiu conjunt dels tres cossos al barri del Raval de Barcelona aquest divendres al matí. La CUP assegura que sota diferents pretextos i excuses s’estan identificant persones per tal d’iniciar els seus tràmits d’expulsió.

El motiu de la carta de la CUP és “mostrar el profund desacord” i “l’enèrgica indignació i rebuig” a les operacions policials de policia espanyola, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona per identificar persones migrants. Segons els cupaires, les tres administracions, estatal, autonòmica i municipal, estan utilitzant el marc d’excepcionalitat de l’estat d’alarma per la crisi de la covid-19 “amb finalitats totalment il·legítimes i pròpies del racisme i la xenofòbia institucional”.

“Si aquests tipus de dispositius són de per si una vulneració dels drets humans i un instrument repressiu que persegueix l’expulsió dels nostres veïns i veïnes, fer-ho aprofitant l’estat d’alarma i en el context d’una pandèmia i crisi sanitària és contrari a la més mínima ètica i humanisme exigible a qualsevol govern que pretengui respectar els drets fonamentals, ni que sigui en mera aparença”, afegeixen a la carta.

A més, remarquen que el fet de convertir les operacions policials en “autèntics espectacles mediàtics” és una “estigmatització institucional, des del poder de l’Estat, que denota un profund menyspreu classista totalment inacceptable”. I que tenen com a objectiu “atemorir les persones que no podent regularitzar la seva situació administrativa per unes lleis “injustes i racistes”. Segons els cupaires, no poden sortir de casa seva per por a ser detingudes, que se’ls obrin expedients d’expulsió o que les deportin.

“Si les administracions i els cossos policials dels què vostès són responsables converteixen l’estat d’alarma en una suspensió de facto dels drets fonamentals, és obligació d’una societat solidària plantar-hi cara i, si cal, desobeir per protegir els drets i necessitats materials de tots i totes”, conclou la carta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 2020 a abril 18, 2020 | 16:55
    2020 abril 18, 2020 | 16:55
    jo no se que fan peró les atribucions en materia d´estrangería no les tenen ni els Mossos ni la Guardia Urbana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa