Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estudiants de la UB critiquen manca de previsió per examinar confinats
  • CA

Un grup d’estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) ha criticat aquest diumenge “manca de protocols” per examinar alumnes confinats a causa de la Covid. La plataforma Fem-la Pública assegura que els universitaris es troben amb “falta de mesures preses per part del rectorat i les facultats” per evitar que la mala evolució de la pandèmia de les últimes setmanes alteri el període d’exàmens, que comença just aquest dilluns.

El grup retreu “inconcreció” al rectorat de la UB “pel que fa als mètodes alternatius d’avaluació per aquell estudiantat que, justificadament, no pugui realitzar els exàmens presencials”. Fem-la Pública assegura que ha demanat “en dues ocasions” al màxim òrgan de direcció de la universitat “un protocol clar sobre com actuar” en casos d’estudiants aïllats per haver contret la Covid o obligats a fer quarantena per ser contactes estrets d’una persona infectada.

Fem-la Pública troba insuficient que el rectorat comuniqui que s’implantaran “mètodes alternatius”. Encara més, afirma que pot originar “vulneracions de drets” i que no es tingui en compte la situació en què alguns estudiants es trobin. “Cal disposar d’una llista de mètodes alternatius d’avaluació per tal que l’alumnat conegui des d’un primer moment com pot ser avaluat”, planteja la mateixa plataforma.

El grup d’estudiants exigeix un protocol per examinar alumnes confinats que detalli “els passos a seguir un cop els estudiants són notificats que han de quedar-se a casa per raons sanitàries justificades”. Fem-la Pública sosté que és necessari perquè els universitaris que s’hagin de recloure per la Covid coneguin “com més aviat millor” quin és “el nou sistema d’avaluació”. La plataforma sosté que contribuiria a oferir “seguretat i certeses als estudiants en unes situacions on es poden veure afectats físicament i mental”.

Alhora, Fem-la Pública aclareix que defensa “la necessitat de mantenir tant les proves d’avaluació com les activitats teòriques en format presencial”. En tot cas, afegeix que es donaran casos en què la presencialitat resultarà “impossible”. En paral·lel, preguen al rectorat i les facultats que “extremin les mesures de seguretat” per evitar aglomeracions durant els exàmens a les aules els pròxims dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa