Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El crim de la Guàrdia Urbana arriba al Constitucional
  • CA

El crim de la Guàrdia Urbana arribarà al Tribunal Constitucional. La defensa de Rosa Peral, l’exagent condemnada a 25 anys de presó per la mort de la seva parella, ha anunciat que recorrerà la sentència de l’Audiència de Barcelona, que ja va ser ratificada pel Tribunal Suprem. L’advocada Olga Arderiu ha mantingut el relat que va exposar al Suprem i ha assegurat que no hi ha “cap prova” que incrimini Peral en l’assassinat del també policia Pedro Rodríguez.

La defensa denuncia que durant el judici se li van negar proves i testimonis clau per exculpar Rosa Peral. L’altre condemnat pel crim de la Urbana, el també policia i amant de Rosa Peral quan es va produir el crim, Albert López, segueix una estratègia similar i també ha recorregut la seva condemna de 20 anys al Tribunal Constitucional. En aquest cas, López assegura que durant el crim no era a casa, tal com van dir les filles de Peral quan eren a comissaria.

La sentència del cas considera provats uns fets molt diferents. La matinada del 2 de maig del 2017, els dos amants van matar Pedro Rodríguez a casa seva, a Cubelles, i van agafar el telèfon mòbil de la víctima i el van fer servir per fingir que encara era viu. Després el van portar fins a casa de l’exmarit de Peral, amb qui no tenia bona relació, per intentar involucrar-lo en el crim. Els dos policies van posar el cadàver de Rodríguez al seu cotxe i el van cremar al pantà de Foix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa