Descarten el coronavirus en els passatgers d’un creuer que havia passat per Barcelona

El vaixell va sortir de Savona i ha passat per Barcelona, Palma i Marsella abans d'arribar a Civitavecchia

Els dos passatgers del creuer Costa Smeralda sospitosos de coronavirus han donat negatiu a les proves de la infecció, segons informa l’agència de notícies italiana Ansa, que afegeix que la confirmació prové de les anàlisis fetes al centre de referència Spallanzani de Roma.

El vaixell de l’empresa Costa Cruceros, que havia fet escala a Marsella, Barcelona i Palma, està ancorat al port de Civitavecchia. La nau viatja amb 6.000 persones a bord i els ocupants tenen prohibit baixar-ne.

El passatger que ha fet activar el protocol és una dona de nacionalitat xinesa de 54 anys, procedent de Macao. Està aïllada a l’hospital del vaixell al costat del seu company de viatge des d’ahir a la nit. Les primeres anàlisis ja havien donat negatiu en coronavirus, i ara s’ha confirmat de manera definitiva.

El company de la dona no presentava símptomes, però també es va decidir aïllar-lo per precaució. Segons Ansa, la parella havia arribat des d’Hong Kong a l’aeroport de Milà Malpensa el 25 de gener i després es va dirigir a Savona, on van embarcar al creuer. Al vaixell hi ha 751 persones d’origen xinès, dels quals 374 van embarcar a Savona.

L’Autoritat Portuària de Civitavecchia havia autoritzat el desembarcament dels passatgers, però segons Ansa, l’alcalde de la localitat, Ernesto Tedesco, s’hi va oposar, per la qual cosa finalment es va decidir que els viatgers no desembarquessin.

Més informació

Nou comentari