Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Covid frena a l’escola: només un 1% dels centres tenen grups confinats

Més indicadors que la variant òmicron comença a afluixar a Barcelona. En data 31 de gener, segons les dades del departament de Salut, només l’1% de les escoles de la ciutat tenen algun grup confinat. Són 9 escoles del total de 885 que hi ha a la ciutat.

Si ho comparem amb Catalunya, aquest 1% és més elevat que la mitjana del país, que és només del 0,06%. De les 5.108 escoles que hi ha al país, només 45 tenen alguna aula confinada. Aquesta és una reducció molt dràstica comparat amb els dies posteriors a les festes de Nadal, en què els casos escolars es van disparar.

Si ens fixem en el percentatge de vacunació en la franja d’edat escolar, a Barcelona el 44,5% dels infants entre 5 i 11 anys ja han rebut la primera dosi, percentatge que passa al 83% en el cas dels nens d’entre 12 i 19 anys. Entre aquesta franja, que va començar a vacunar-se a l’estiu, també hi ha un 61% que tenen la segona dosi posada.

Un infant, acompanyat d'un professional sanitari, pendent de vacunar-se contra la Covid-19 / Eli Don (ACN)
Un infant, acompanyat d’un professional sanitari, pendent de vacunar-se contra la Covid-19 / Eli Don (ACN)

Una altra dada rellevant en el control del virus és que el 86,6% de la població de Barcelona més gran de 12 anys ha rebut la pauta completa de 2 dosis de vacunació, i es reforça la cobertura en la franja d’edat més elevada de la població.

Per tot plegat, diversos experts han demanat que les restriccions decaiguin a les escoles. Un d’ells ha estat el cap de secció del servei Malalties Infecciones de l’Hospital del Mar, Robert Güerri. En una entrevista a Rac1, l’infectòleg s’ha mostrat favorable a aixecar restriccions als centres escolars, tal com han sol·licitat els pediatres catalans. Ha alertat de les conseqüències i l’impacte que tenen els confinaments en els infants i creu que “és urgent prendre mesures en aquest aspecte” perquè “els nens ho han pagat molt”. De fet, creu que ara la “prioritat s’ha de desplaçar a protegir-nos socialment, perquè estem tots molt afectats”.

La darrera setmana s’ha registrat una davallada dels positius molt notable a la ciutat. S’ha passat dels 44.000 positius registrats a 24.000 en només una setmana. Això és un 45% menys de casos. Les xifres de contagi actuals s’acosten força a les que hi havia a la ciutat a l’inici de les festes de Nadal (22.062). Amb tot, la xifra continua essent molt elevada i no es pot abaixar la guàrdia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa