Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla alerta que l’alternativa al passaport Covid són les restriccions ràpides
  • CA

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat aquest matí que si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no avala l’ús del passaport Covid per controlar l’accés a restaurants, gimnasos i residències de gent l’única alternativa que tindrà la Generalitat serà tornar a les restriccions. “Les decisions s’han de prendre ja perquè sinó serà massa tard”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Trilla ha recordat que en alguns territoris ja s’estan prenent mesures de caràcter “preventiu” per evitar que el rebrot de casos obligui a prendre decisions més dràstiques. El grup d’experts que assessora el Govern aposta per ampliar encara més l’ús del certificat Covid i fer-lo obligatori al sector cultural –teatres, cinemes, festes i concerts–, als grans esdeveniments esportius i fins i tot per poder visitar familiars als hospitals. 

Risc alt de rebrot

El Comitè Científic Assessor de la Covid considera que la pandèmia ha tornat a entrar en una fase expansiva i que el país es troba en “risc alt” de patir una nova onada. Els experts són conscients que la seva proposta és radical, però alerten que l’única manera d’evitar un nou col·lapse als hospitals és “tallar al màxim les cadenes de transmissió”. Si el TSJC avala l’ús del passaport Covid en cert sectors i la situació no millora, els assessors del Govern creuen que no quedarà més remei que ampliar-lo altres activitats per evitar restriccions d’horaris i d’aforament.

A Barcelona els casos de Covid-19 gairebé s’han multiplicat per tres en els últims 15 dies i el risc de rebrot s’ha enfilat fins als 176 punts, una xifra que s’assolia des de mitjans d’agost, en plena cinquena onada. La situació als hospitals, tot i que de moment encara està sota control, també comença a generar preocupació. Ara mateix hi ha 80 persones ingressades, 13 més que fa dues setmanes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa