Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El coronavirus empeny cap als serveis socials 6.000 persones que fins ara no els necessitaven

La crisi econòmica desencadenada per l’aturada de l’economia que ha calgut fer amb el confinament contra el coronavirus ja s’està materialitzant en les capes més vulnerables de la societat. Ho han detectat els serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona, que en dues setmanes han atès 17.000 persones: en quinze dies, un 20% del total d’un any en condicions normals. Uns 6.000 d’aquests usuaris no havien necessitat mai aquest tipus d’ajut o feia més any que ja no hi anaven. “La crisi ja està afectant totes aquestes persones, un 35% dels atesos”, ha destacat aquest divendres la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, que ha comparegut amb l’alcaldessa, Ada Colau, i el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, en la roda de premsa que fan quasi cada dia des que va començar el confinament.

Aquestes dades que ha donat Tarafa, a més, es refereixen només als serveis socials ordinaris, que durant el confinament continuen treballant en nou punts de la ciutat, amb un centenar de persones atenent-los i unes 40 més que s’hi podrien incorporar si es detecta un increment en la demanda. A més, hi ha també l’atenció telemàtica i telefònica. Cada dia s’atenen un miler de persones, la meitat amb consultes presencials i la resta per telèfon. Com és habitual, els districtes on hi ha més demanda són Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Nou Barris, seguits de Sant Martí i Sant Andreu.

Els serveis d’emergència

A banda de la gran demanda amb què s’estan trobant els serveis socials habituals, l’Ajuntament ha fet balanç avui dels cinc nous dispositius posats en marxa aquesta setmana, 310 places en total. El primer ha estat l’amplicació del macroalberg per a sensesostres instal·lat en un pavelló de la Fira de Barcelona. Tenia 225 places i ara s’ha obert una altra sala del mateix tipus amb 225 places més. El dispositiu d’ampliació està gestionat per la fundació Salut i Comunitat. Segons Tarafa, però, del primer només hi ha ocupades 206 i del segon, 95. En tot cas, hi ha 450 llits.

La regidora ha anunciat també que ha entrat en funcionament un equipament cedit per la Fundació Pere Tarrés amb 70 places destinades específicament a persones sense sostre amb problemes d’alcoholisme o altres addiccions.

En un altre punt, s’ha obert un espai de 15 noves places en el marc del Servei d’Acolliment d’Urgència a la Vellesa (SAUV), per a persones grans molt fràgils sense símptomes de Covid-19.

A més, també s’ha instal·lat un espai amb dutxes i on es dona menjar a l’Estació del Nord. I l’organització del xef José Andrés ha començat a distribuir 500 bosses d’àpats al dia.

Així doncs, a partir d’aquest dijous, la ciutat té gairebé 2.900 places per allotjar persones sensellar, 680 més del que era habitual. A més, l’Ajuntament ha aprovat 3.000 ajuts d’emergència social des de l’inici de la crisi per a persones en risc de vulnerabilitat, i el nombre d’àpats servits cada dia a la ciutat augmenta fins als 6.200, un 67% més en dues setmanes.

Més notícies

Colau demana a Torra que faci “trasllats massius” per salvar els avis de les residències

Notícia: Colau demana a Torra que faci “trasllats massius” per salvar els avis de les residències
Comparteix
L'alcaldessa reclama que el president impliqui tot el Govern en el problema de la Covid als geriàtrics i ofereix l'ajut dels Bombers i altres tècnics municipals
Notícia: Colau demana a Torra que faci “trasllats massius” per salvar els avis de les residències - Mobile

El macroalberg de la Fira obrirà un segon espai després d’omplir totes les places la segona nit

Notícia: El macroalberg de la Fira obrirà un segon espai després d’omplir totes les places la segona nit
Comparteix
El regidor Albert Batlle adverteix que ha repuntat l'excés de velocitat arran de la reducció del trànsit i avisa que els radars continuen funcionant
Notícia: El macroalberg de la Fira obrirà un segon espai després d’omplir totes les places la segona nit - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa