Set hospitals de Barcelona, escollits pel major assaig clínic d’Europa

L'objectiu és avaluar el risc de desenvolupar la malaltia simptomàtica

Set hospitals de Barcelona han estat seleccionats per participar en el primer assaig clínic europeu per a prevenir el coronavirus en professionals sanitaris. Els hospitals barcelonins implicats són el Clínic, el Sant Pau, Del Mar, Quirón, Sagrat Cor, Dexeus i Teknon. Arrencarà en els pròxims dies en 62 hospitals de més de 13 comunitats i hi participaran 4.000 professionals.

És el major assaig clínic d’aquestes característiques a Europa i un dels més grans del món, i, a més de personal mèdic i d’infermeria, comptarà amb una representació àmplia de totes les professions que estan actuant en l’àmbit hospitalari, com a zeladors, farmacèutics i tècnics de radiologia i laboratori.

L’objectiu és avaluar el risc de desenvolupar la malaltia simptomàtica en personal sanitari d’alt risc, per la qual cosa s’administrarà un o dos medicaments -hidroxicloroquina, antiretrovirals que s’utilitzen per a tractar la infecció per VIH com emtricitabina o tenofovir disoproxil, i la combinació de tots dos-, i s’espera comptar amb els primers resultats en quatre setmanes.

A més, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ja ha autoritzat quatre recerques clíniques de prototips de ventiladors a Barcelona i una cinquena a Madrid, amb l’objectiu de reforçar la producció espanyola.

Nou comentari