Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Set hospitals de Barcelona, escollits pel major assaig clínic d’Europa
  • CA

Set hospitals de Barcelona han estat seleccionats per participar en el primer assaig clínic europeu per a prevenir el coronavirus en professionals sanitaris. Els hospitals barcelonins implicats són el Clínic, el Sant Pau, Del Mar, Quirón, Sagrat Cor, Dexeus i Teknon. Arrencarà en els pròxims dies en 62 hospitals de més de 13 comunitats i hi participaran 4.000 professionals.

És el major assaig clínic d’aquestes característiques a Europa i un dels més grans del món, i, a més de personal mèdic i d’infermeria, comptarà amb una representació àmplia de totes les professions que estan actuant en l’àmbit hospitalari, com a zeladors, farmacèutics i tècnics de radiologia i laboratori.

L’objectiu és avaluar el risc de desenvolupar la malaltia simptomàtica en personal sanitari d’alt risc, per la qual cosa s’administrarà un o dos medicaments -hidroxicloroquina, antiretrovirals que s’utilitzen per a tractar la infecció per VIH com emtricitabina o tenofovir disoproxil, i la combinació de tots dos-, i s’espera comptar amb els primers resultats en quatre setmanes.

A més, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ja ha autoritzat quatre recerques clíniques de prototips de ventiladors a Barcelona i una cinquena a Madrid, amb l’objectiu de reforçar la producció espanyola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa