Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Residència de campanya per a avis malalts de coronavirus en un edifici en desús al Paral·lel
  • CA

Un edifici construït fa més d’una dècada i que fa anys que no s’utilitza –però en bon estat de conservació– s’ha convertit en una residència de campanya per atendre avis malalts de coronavirus amb disponibilitat de fins a 200 places, tot i que de moment hi ha 32 persones. Ho ha anunciat avui la consellera de Salut, Alba Vergés.

Algunes de les habitacions de la residència d'estudiants que es reconvertirà en geriàtric per a avis malalts de Covid-19, al Paral·lel / S.B.

Algunes de les habitacions de la residència, al Paral·lel / S.B.

Segons Vergés, l’edifici té 8.000 metres quadrats, repartits en vuit plantes i hi ha 114 habitacions per acollir persones grans que han donat positiu. De les 114 habitacions que té la residència, en 66 s’està fent la instal·lació d’oxigen.

Vergés, ha explicat que el personal que hi treballarà són “professionals d’atenció primària i sanitaris procedents de mútues laborals que lideraran la part assistencial”. Arran de l’estat de les residències, Colau ha afirmat que “el model residencial” a Barcelona “fa aigües per tot arreu”. Segons l’alcaldessa, “quan tot això acabi l’haurem de repensar”.

Aquest edifici és una de les assignatures pendents d’aquesta zona del Paral·lel, a la cruïlla amb Nou de la Rambla. Els promotors no el van arribar a posar en marxa –s’hi havia planejat, precisament, un geriàtric– i havia quedat pendent trobar-hi una solució. Les entitats veïnals del Poble-sec sempre han demanat que es destini a algun ús social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa