Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Controls nocturns per evitar la ‘fugida’ a segones residències els dies festius de Setmana Santa
  • CA

Albert Batlle està disposat a demostrar que la policia no és tonta i ha anunciat que a partir d’aquest dijous s’intensificaran els controls de la Guàrdia Urbana per combatre la picaresca per saltar-se el confinament contra la propagació del coronavirus.

El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona assegura que, tot i que “la immensa majoria” de ciutadans té un comportament responsable i cívic i respecta la mesura per tallar l’epidèmia de Covid-19, encara hi ha entre 800 i 1.000 denúncies al dia –se’n van posar més de 17.000 les tres primeres setmanes–, entre les de la Guàrdia Urbana i les dels Mossos d’Esquadra a la ciutat. “No hi ha un increment, però s’ha cronificat la xifra, i hi ha força gent que s’ha denunciat més d’una vegada, que són reincidents”, s’ha queixat.

Aquest matí, per exemple, els Mossos han informat de la detenció d’un home enxampat a Ciutat Vella saltant-se el confinament per tercera vegada en 48 hores. Els fets es van produir ahir al vespre i va ser arrestat “per desobediència greu”.

“A la nit no es relaxarà la vigilància”

Per combatre “els que trenquen la norma essencial de convivència” que es considera el confinament, de cara als dies festius de Setmana Santa, amb una previsió meteorològica de sol i bon temps, Batlle ha anunciat dues estratègies policials. Contra els intents de marxar de la ciutat per anar a segones residències, hi haurà controls en diverses franges horàries, fins i tot durant la nit. “Que la gent no es pensi que a la nit es relaxarà la vigilància”, ha advertit. També ha recordat que “encara que puguin sortir perquè en aquell moment no trobin cap control de la Guàrdia Urbana, en qualsevol punt de la carretera poden trobar els Mossos d’Esquadra”.

L’altra línia d’actuació de la Guàrdia Urbana serà intensificar la vigilància contra els desplaçaments injustificats a peu. “Com que farà molt bon temps, molta gent tindrà la temptació de sortir a gaudir d’aquesta ciutat magnífica que tenim. Que no ho facin, que ja tindran temps de fer-ho més endavant. La mesura del confinament és l’única cosa que podem fer individualment per aturar l’epidèmia i s’ha de ser responsable”, ha alertat.

En la mateixa roda de premsa, Batlle ha denunciat també que el descens dràstic en el trànsit de la ciutat ha causat un efecte secundari indesitjat, que és l’increment generalitzat de la velocitat a què circulen els pocs vehicles que passen pels carrers de la ciutat, fins al punt que s’han disparat les multes per aquest motiu.

Més notícies
El confinament dispara les multes per excés de velocitat a Barcelona
Notícia: El confinament dispara les multes per excés de velocitat a Barcelona
Comparteix
El tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, adverteix que "se circula menys però a més velocitat"
Més de 17.000 multes per saltar-se el confinament en tres setmanes
Notícia: Més de 17.000 multes per saltar-se el confinament en tres setmanes
Comparteix
Les infraccions s'han han reduint i el 70% de les denúncies es concentren entre el 14 i el 24 de març, segons l'Ajuntament

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a abril 09, 2020 | 08:06
    Serafí Bandarra i Grataconys abril 09, 2020 | 08:06
    Pagaran les multes? ja en parlarem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa