L’Arquebisbat demana a gent gran i malalts que s’abstinguin d’anar a missa

Cancel·la els grups de catequesi o de joves, fa retirar l'aigua beneïda de les piles de les esglésies i prescindeix de les encaixades de mans per donar la pau

L’Arquebisbat de Barcelona ha anunciat aquest dijous al vespre en un comunicat una sèrie de mesures extraordinàries per prevenir contagis de coronavirus, en especial entre la població més vulnerable. Així, entre altres precaucions, demana que “les persones malaltes, grans, afeblides o amb risc potencial, i els qui conviuen amb elles o en tenen cura, s’abstinguin en el possible d’acudir a la celebració de les eucaristies, tant dominicals com diàries”. En lloc d’anar a missa, proposa que segueixin la retransmissió de la celebració a través de la televisió o de la ràdio.

Altres mesures que ha pres l’Església barcelonina és cancel·lar els grups de catequesi, pastorals i de joves, fer retirar l’aigua beneïda de les piles que hi ha als temples i prescindir de les encaixades de mans en el tradicional senyal de la pau durant la litúrgia. Així mateix, recomana a les parròquies “prudència” i “discernir acuradament” si val la pena mantenir activitats extraordinàries com excursions, sortides, viatges i trobades. 

També suggereix evitar donar a la boca l’hòstia de l’Eucaristia: “És molt recomanable donar la comunió a la mà”. A més, prega que les persones que distribueixen la comunió que “es rentin les mans abans i després d’aquest moment”. També dissuadeix costums com fer un petó a escultures de verges i sants i proposa substituir “les mostres de devoció i afecte cap a les imatges de culte, tan pròpies d’aquest temps de Quaresma i de Setmana Santa” per altres “com la inclinació o la reverència, evitant el contacte físic amb elles, i facilitant una major rapidesa que eviti aglomeracions”.

Esglésies obertes per pregar

Per altra banda, l’Arquebisbat anuncia que les esglésies estaran obertes “per a la pregària, particularment recomanada en aquest temps de Quaresma”. Això sí, aconsella als responsables de cada temple que acomodin els feligressos “perquè ocupin com a màxim un terç de l’aforament total”.

Nou comentari