Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El coronavirus accelera l’ampliació del recinte islàmic al cementiri de Collserola
  • CA

Cementiris de Barcelona ha avançat l’ampliació del recinte islàmic situat al cementiri de Collserola, que estava previst d’acabar-se a l’estiu de 2021, però que s’ha iniciat per “les circumstàncies actuals”, ha explicat aquest dimecres l’Ajuntament en un comunicat. Així i tot, el consistori ha assegurat que durant la crisi sanitària no ha faltat espai en aquesta zona, amb 24 places disponibles actualment. L’ampliació, però, permetrà la construcció de 72 places més a terra, distribuïdes en 24 tombes, i de dos blocs de nínxols amb un total de 96 sepultures.

Des del govern municipal, s’ha informat que “amb les circumstàncies actuals de la crisi sanitària derivada de la covid-19”, l’Ajuntament, a través de l’oficina d’Afers Religiosos, ha estat en contacte amb els representants de les comunitats musulmanes de la ciutat. Moltes famílies musulmanes han optat històricament per enterrar els seus difunts al país d’origen, però la situació actual amb restriccions de mobilitat no ho fa viable. Per aquest motiu, s’han mantingut la interlocució amb les comunitats musulmanes per atendre totes les persones que vulguin enterrar de forma definitiva a Barcelona. També se’ls planteja la possibilitat de fer un sepeli provisional a la capital catalana i després de dos anys, si la família ho desitja i sempre que l’autoritat sanitària o judicial ho autoritzi, puguin fer l’enterrament definitiu al país d’origen.

Les preparacions a Collserola

El Cementiri de Collserola disposa d’un recinte islàmic des del 1997 amb un centenar de tombes adaptades als principals requisits de la fe musulmana. El recinte es va obrir fruit del diàleg amb la comunitat islàmica de Barcelona i el compromís amb la diversitat cultural de la ciutat. L’any 2017 es va posar en marxa un segon recinte per adaptar el servei a la demanda. De fet, en aquest recinte islàmic s’ha donat sepultura a moltes persones de la ciutat però també de la resta de Catalunya i d’altres comunitats autònomes.

A més, Cementiris de Barcelona, per anticipar-se a possibles escenaris davant de l’augment de defuncions derivades de la pandèmia, va localitzar al Cementiri de Collserola un total de 98 nínxols agrupats i 94 places en tombes a terra fora del recinte islàmic però que compleixen els principals requeriments de la fe musulmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa