Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cop policial als captadors de turistes per vendre’ls marihuana a Ciutat Vella
  • CA

 

Un total de 46 captadors de turistes per vendre’ls marihuana han sigut detinguts en un mes, en quatre dispositius policials de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra. És el balanç que els dos cossos policials fan públic aquest dissabte de la batallar per acabar amb una de les activitats il·lícites denunciades amb més insistència pels veïns de Ciutat Vella, especialment al barri Gòtic i els barris de Santa Caterina i Sant Pere.

Els captadors o punters és una de les principals tàctiques comercials de les associacions cannàbiques, que no estan autoritzades per a la venda de marihuana ni de cap altra substància estupefaent, ja que només poden proporcionar els seus articles als socis. 

L’últim dispositiu dels quatre anunciats, es va fer ahir al vespre al voltant de la Rambla, segons fonts policials i municipals. Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana es van desplegar per diferents punts de la zona per detectar captadors. La majoria dels detinguts, segons el comunicat dels dos cossos policials, són d’origen nord-africà, i estan especialitzats en aquesta funció.

Davant de la pressió veïnal per combatre el fenomen, la policia ha intensificat la presència d’agents per detectar-los. Un cop se’ls detecta, els agents els fan seguiment fins que arriben a les associacions cannàbiques properes a la Rambla.

Segons s’ha anunciat avui, “aquests dispositius es mantindran” tot i el cop que han rebut aquestes xarxes amb aquestes 46 detencions.

La detenció dels captadors complementa les actuacions policials que han permès, des de mitjans del 2015, tancar 74 associacions cannàbiques de Ciutat Vella que actuaven com a punts de consum i venda de marihuana i haixix sense llicència municipal o emparant-se en llicències que no s’ajusten a l’activitat que duen a terme.

Actualment hi ha 35 associacions cannàbiques que tenen llicència a Ciutat Vella: 30 en situació legal, 2 amb precinte judicial, una tancada i 2 extingides per canvi d’activitat.

Més notícies
El setge a les associacions cannàbiques de Ciutat Vella s’encalla amb els ‘punters’
Notícia: El setge a les associacions cannàbiques de Ciutat Vella s’encalla amb els ‘punters’
Comparteix
La policia i els veïns intensifiquen la vigilància i en tres mesos s'han tancat 10 locals il·legals, però costa més de controlar els venedors que busquen els turistes al carrer
Agents de la Guàrdia Urbana en una operació de fa uns mesos contra una associació cannàbica il·legal / GUB
Dotze detinguts en una operació contra els captadors de clients del locals cannàbics a Ciutat Vella
Notícia: Dotze detinguts en una operació contra els captadors de clients del locals cannàbics a Ciutat Vella
Comparteix
L'operació la fan conjuntament els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana
Precintat el local d’una associació cannàbica de Ciutat Vella que no disposava de llicència
Notícia: Precintat el local d’una associació cannàbica de Ciutat Vella que no disposava de llicència
Comparteix
La Guàrdia Urbana l'ha clausurat gràcies a la col·laboració amb els inspectors de la regidoria del districte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa