Cop policial als captadors de turistes per vendre’ls marihuana a Ciutat Vella

Quatre operacions dels Mossos i la Guàrdia Urbana han permès detenir 46 'punters' en un mes

 

Un total de 46 captadors de turistes per vendre’ls marihuana han sigut detinguts en un mes, en quatre dispositius policials de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra. És el balanç que els dos cossos policials fan públic aquest dissabte de la batallar per acabar amb una de les activitats il·lícites denunciades amb més insistència pels veïns de Ciutat Vella, especialment al barri Gòtic i els barris de Santa Caterina i Sant Pere.

Els captadors o punters és una de les principals tàctiques comercials de les associacions cannàbiques, que no estan autoritzades per a la venda de marihuana ni de cap altra substància estupefaent, ja que només poden proporcionar els seus articles als socis. 

L’últim dispositiu dels quatre anunciats, es va fer ahir al vespre al voltant de la Rambla, segons fonts policials i municipals. Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana es van desplegar per diferents punts de la zona per detectar captadors. La majoria dels detinguts, segons el comunicat dels dos cossos policials, són d’origen nord-africà, i estan especialitzats en aquesta funció.

Davant de la pressió veïnal per combatre el fenomen, la policia ha intensificat la presència d’agents per detectar-los. Un cop se’ls detecta, els agents els fan seguiment fins que arriben a les associacions cannàbiques properes a la Rambla.

Segons s’ha anunciat avui, “aquests dispositius es mantindran” tot i el cop que han rebut aquestes xarxes amb aquestes 46 detencions.

La detenció dels captadors complementa les actuacions policials que han permès, des de mitjans del 2015, tancar 74 associacions cannàbiques de Ciutat Vella que actuaven com a punts de consum i venda de marihuana i haixix sense llicència municipal o emparant-se en llicències que no s’ajusten a l’activitat que duen a terme.

Actualment hi ha 35 associacions cannàbiques que tenen llicència a Ciutat Vella: 30 en situació legal, 2 amb precinte judicial, una tancada i 2 extingides per canvi d’activitat.

Més informació

Nou comentari