Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cop dels Mossos als lladres especialitzats en robatoris al transport públic
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han interceptat en dues setmanes 24 multireincidents a la xarxa del Trambaix, TramBesòs i Rodalies en el marc d’un dispositiu de patrullatge de paisà i uniformat de prevenció al transport públic. Des del 15 d’octubre, els Mossos han reforçat el servei en aquests mitjans després de constatar que la pandèmia i la pressió policial contra els multireincidents que actuaven a la xarxa de metro de Barcelona ha comportat un desplaçament a altres mitjans de transport.

Des de l’inici de l’estat d’alarma fins aquest divendres, els fets delictius registrats al metro s’han reduït un 80% respecte al mateix període de l’any passat. Les dotacions uniformades patrullen a les plataformes i combois per prevenir il·lícits, mentre que les dotacions de paisà centren la seva actuació en la detecció i actuació sobre persones multireincidents que realitzin la seva activitat delictiva en aquests mitjans de transport.

A la xarxa de tramvia a la zona sud, el TRAMBaix, s’han detingut o denunciat una desena de persones com a autores de presumptes delictes de furt des de la posada en marxa del dispositiu. Es tracta majoritàriament de casos detectats in fraganti. Aquestes persones utilitzen la distracció dels usuaris per actuar. Pel que fa al patrullatge combinat entre el TRAMBesòs i la línia R1/RG1 de Rodalies, s’ha activitat després de registrar-se conductes incíviques que podien generar sensació d’inseguretat entre els usuaris. Des de la posada en marxa del servei s’han detingut o denunciat fins a 14 persones, per diversos il·lícits penals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa