Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Convoquen una vaga de vigilants de la zona blava i d’agents cívics municipals
  • CA

La secció sindical de Comissions Obreres (CC.OO.) en l’empresa pública Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha convocat a vaga als agents cívics i vigilants de zona blava de la companyia, uns 345 treballadors. Volen aconseguir millores per a la plantilla, que treballa a peu de carrer, en matèria de descans i l’ús de banys. Fonts sindicals consultades per Europa Press han explicat que aquest dimecres s’ha iniciat una vaga parcial de quatre hores —de 12.00 a 16.00 hores— a la qual tots els treballadors poden acollir-se en començar o finalitzar la seva jornada, depenent del seu torn.

El sindicat ha explicat que va registrar la setmana passada una vaga els dissabtes, diumenges i festius, que arrencarà aquest dissabte i finalitzarà el diumenge 27 de setembre, a la qual també es podran sumar els treballadors del torn.

CC.OO. de Catalunya és el sindicat majoritari en el comitè d’empresa de la companyia, on també estan altres tres sindicats, els quals conformen majoria, i que no han donat suport a la convocatòria de vaga perquè van aconseguir un acord amb B:SM.

Aquest dimarts va tenir lloc una reunió de mediació telemàtica amb el Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), l’empresa i els treballadors però aquesta va acabar al cap de cinc hores sense acord.

Les mateixes fonts han criticat que l’acord és de “mínims” perquè només ofereix als treballadors la possibilitat de renunciar al seu descans per a acabar abans la seva jornada, al que CC.OO. ha proposat no fer descansos amb una jornada de sis hores i acumular el temps que falta per a completar la jornada per a una bossa de formació.

El sindicat també ha reclamat mesures que evitin trencar els grups bombolla en l’empresa per a disminuir el risc de contagi, com per exemple la limitació de les visites dels treballadors a instal·lacions diferents de B:SM i de l’Ajuntament de Barcelona.

Fonts de Barcelona de Serveis Municipals han explicat que l’aturada de quatre hores convocada per a aquest dimecres ha registrat un seguiment de 23 treballadors, la qual cosa suposa un 6,6% del total de la plantilla cridada a la vaga.

La companyia ha explicat que va acordar amb el comitè d’empresa facilitar els descansos a les persones que treballen en l’Estacionament Regulat arran del tancament de bars i restaurants.

Aquesta contempla que els treballadors puguin triar voluntàriament diferents modalitats de descans entre els més de 270 equipaments que B:SM ha posat a la seva disposició. “La totalitat de les persones que treballen en aquest àmbit ja han exercit la seva opció d’elecció voluntària de conformitat amb allò previst en l’acord amb el comitè”, han afegit les mateixes fonts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa