Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Càrrecs públics i tècnics, gairebé a soles en un Consell de Barri

Sorpresa entre alguns dels assistents al Consell de Barri de Gràcia Nova i Camp d’en Grassot que se celebra aquest dimecres a la tarda. Una de les participants a la reunió ha compartit a Twitter les dades de participació en aquesta trobada veïnal i ha posat en evidència l’escàs seguiment que té aquesta eina d’interrelació de la ciutadania amb l’ajuntament.

“Assistim al Consell de Barri de Gràcia Nova i Camp d’en Grassot. Un barri amb 35.352 ciutadans i ciutadanes (dades de l’ajuntament). Només som 25 persones, 9 d’elles, tècnics, 6 d’elles, càrrecs públics. És a dir ens han acompanyat 0,0003% dels veïns i les veïnes”, denuncia l’usària Berta en una piulada a Twitter.

La mateixa usuària fa servir aquesta situació per convidar a la reflexió: “Hem de repensar els models de participació ciutadana. Després ens sorprenem quan els veïns i veïnes diuen no saber res dels projectes del barri quan comencen a veure les obres. Pot ser que treballem en arribar més al veïnat? I menys als nostres?”

Per a què serveix el Consell de Barri?

El Consell de Barri és un òrgan de participació ciutadana creat per resoldre totes les qüestions referents al barri. Un punt de trobada per millorar la qualitat de vida urbana de la nostra ciutat i augmentar la cohesió social, segons diu l’ajuntament al seu web. Està format pels regidors de districte, els representants dels grups polítics, serveis, entitats i associacions i, evidentment, els ciutadans. Per participar-hi cal inscriure’s a la convocatòria pública.

Parlar de plans, projectes i actuacions que tenen lloc al barri. Un cop acordat tot, es transmeten les propostes als òrgans pertinents de l’Ajuntament perquè hi donin resposta. Actualment, els Consells de Barri se celebren presencialment i també es poden seguir per videoconferència. Per assistir-hi o participar-hi, cal emplenar un formulari que està disponible en la plataforma

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 28, 2022 | 20:51
    Ricard setembre 28, 2022 | 20:51
    Això vol dir que el veïnat està encantat amb l'acció de govern municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa