Conflicte entre una guàrdia urbana i l’Ajuntament pel lloc de treball durant l’embaràs

Una agent del cos municipal i el sindicat CSIF han presentat una denúncia a la inspecció de treball |Asseguren que la parella de l'afectada, bombera, rep el tracte adequat en la mateixa administració

Embolic a tres bandes per les condicions laborals durant l’embaràs d’una agent de la Guàrdia Urbana. L’agent del cos policial, que no està d’acord amb la solució que li donen per evitar riscos per al fetus vinculats a la feina, ha presentat una denúncia davant de la inspecció de treball del ministeri. I el sindicat CSIF ha presentat també la seva pròpia denúncia pel mateix cas.

El conflicte té l’origen en el fet que a la comissaria a la qual està adscrita l’agent afectada, a la de l’Eixample, està en obres. Quan al febrer va comunicar que estava embarassada, com indica la normativa va deixar les tasques operatives i li van donar tasques d’oficina. Però, segons la denunciant el sindicat CSIF, les substàncies que s’utilitzen per a les obres i que la guàrdia i els seus companys respiren podrien perjudicar el fetus: asseguren que l’empresa contractada per als treballs no ha pogut garantir que no hi hagi aquest perill.

Amb aquest argument, va demanar que li donessin una baixa especial per contingència que és pel risc que implica continuar treballant durant l’embaràs. Però la mútua contractada per l’Ajuntament l’hi va denegar. Aleshores l’Ajuntament li va oferir el trasllat a una altra comissaria, la de Sant Martí, una mesura que ella i el sindicat CSIF rebutgen perquè consideren que la “perjudica” i perquè la llei parla de “canvi de lloc de treball, entès com la funció a fer, però no pas de centre de treball”.

La seva parella, bombera i amb un embaràs simultani, sí que té la baixa per risc

El conflicte s’agreuja perquè la parella de l’afectada és bombera de l’Ajuntament i també està embarassada, i a ella sí que li han concedit la baixa especial per risc, tot i que la mútua és la mateixa que l’ha denegat a l’agent de la guàrdia urbana.

Ara el cas és en mans de la inspecció de treball, a la qual la denunciant i el sindicat CSIF demanen “una intervenció urgent en el cas”. 

L’Ajuntament assegura que ha seguit la llei

Segons l’Ajuntament, s’ha seguit la llei estrictament perquè “va ser destinada, en el mateix torn de treball i amb les mateixes funcions, a les oficines d’una altra comissaria, prèvia visita d’avaluació del lloc realitzada pel departament de prevenció de riscos laborals, comunicada i amb presència de delegats de prevenció”. 

“Només en cas de no poder-li trobar un lloc de treball no operatiu es donaria la circumstància per a la baixa que demana, ja que no té un embaràs de risc i no es dona la baixa automàtica si es pot fer un canvi o adaptació del lloc de treball original”, afegeixen fonts municipals. En el cas de la seva companya, dels Bombers, se li ha concedit “perquè no se li podia donar cap feina no operativa” adequada a la seva categoria i torn de treball, conclouen.

Més informació

Nou comentari