Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els infermers de Barcelona avisen de “conseqüències nefastes” d’aixecar el confinament

El Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha rebutjat la decisió d’aixecar el confinament total per part del govern espanyol i ha avisat que tindrà “conseqüències nefastes” en el sistema sanitari i la població perquè augmentaran les persones infectades.

Segons el col·lectiu, “la corba no ha baixat prou” i han demanat que el desconfinament sigui “gradual i segur” i tenint en compte els recomanacions dels experts. A més, el col·legi apunta que per engegar el desconfinament és “imprescindible” que tothom tingui accés a proves de diagnòstic ràpid i material de protecció adequat, així com garantir la protecció de la població de risc.

A més, alerten que un nou repunt tornaria a situar en un escenari de “col·lapse” el sistema sanitari i exposaria la població vulnerable. “No ens podem permetre un repunt dels casos; no s’ho poden permetre les infermeres i la resta dels professionals de la salut que, després de setmanes treballant al dos-cents per cent, estan esgotats físicament i mentalment. No s’ho pot permetre l’atenció primària, ni els hospitals, ni els centres sociosanitaris, ni tampoc les residències. I, sobretot, no s’ho pot permetre la ciutadania en el seu conjunt. Un repunt dels casos tindria conseqüències nefastes en l’estat d’ànim de la població i ajornaria la tornada a la normalitat, tan desitjada per tothom“, ha advertit la presidenta del COIB, Paola Galbany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa