Condemnen a presó els atacants d’una carpa de la seleccio espanyola

El Jutjat Penal 16 de Barcelona ha imposat penes d’un any i d’un any i mig de presó a cinc persones que van atacar a tres persones en una carpa de l’entitat Barcelona amb la Selecció al juny de 2016 en la confluència del passeig Fabra i Puig amb l’avinguda Meridiana. En una sentència a la qual ha tingut accés Europa Press, la magistrada considera provat que els cinc homes pertanyen al grup Desperdicis, que està qualificat policialment com a radical i violent i va ser fundat en 2007 per “persones relacionades amb el moviment xarxa skin del barri de Sant Andreu de Barcelona” i aficionades al futbol.

“Aquest grup s’integra en la graderia d’animació del club de futbol Unió Esportiva Sant Andreu, definint-se com a ‘graderia antifeixista’ on estan representades ideologies com: l’independentisme revolucionari, el socialisme, el comunisme i l’anarquisme”, afegeix la magistrada.

Quatre dels condemnats es van dirigir el 4 de juny de 2016 cap a la carpa “guiats amb l’ànim d’animadversió ideològica a tot el que representa Espanya i l’espanyol, i amb la voluntat d’assetjar i humiliar als voluntaris”, segons considera provat el tribunal.

Van irrompre cridant “putes espanyoles, fora d’aquí, us matarem, putes espanyols de merda, gosses espanyoles, aneu-vos al vostre país, fills de puta” i van destrossar la carpa propinant puntades de peu a les cadires, taules i el material que tenien. A més van agredir les tres persones de l’entitat partidària de la selecció espanyola, a les quals van causar ferides que es van curar en set dies. També van sostreure una bossa d’una de les víctimes.

Mentre els tres afectats es reposaven de l’atac, va aparèixer el cinquè home condemnat conduint un cotxe des del qual va insultar, va escopir i va mullar amb un got de cervesa a una d’aquestes persones de l’entitat. Així es va actuar “amb igual ànim de vexació, humiliació i animadversió a l’espanyol i amb la finalitat de crear por i desassossec personal”, segons la jutge, que també assenyala que aquest home tenia cara d’odi i va fer el gest de tallar el coll a algú.

Penes i delictes

La magistrada, que absol de pertinença a grup criminal, condemna als primers quatre homes per tres delictes comesos en ocasió de l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques en la seva modalitat de lesió de la dignitat de les persones, tres delictes lleus de lesions, un delicte lleu de danys i un delicte lleu de furt.

En els tres últims il·lícits, la jutge aprecia un atenuant per la reparació del mal, de manera que la pena total per a aquests quatre és de 18 mesos de presó i multes que sumen 1.980 euros.

Al cinquè acusat el condemna també per un delicte comès en ocasió de l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques en la seva modalitat de lesió de la dignitat de les persones, i amenaces greus amb atenuant de reparació del mal, de manera que la seva pena queda en un any de presó i multa de 1.080 euros.

També imposa als condemnats una indemnització solidària de 6.000 euros per danys morals a les tres víctimes, i a quatre dels sentenciats els demana indemnitzacions que sumeixin 747,89 euros per les lesions, danys i el furt.

Comentaris

    Fieles representantes de los mierdas de la revolución de las sonrisas. Octubre 03, 2019 | 21:46
    El proceso supremacista cada vez genera más asco.

Nou comentari