Condemnen una clínica a indemnitzar una dona que es va contagiar d’hepatitis en una operació

El centre haurà de pagar més de 120.000 euros a l'afectada, que va entrar a quiròfan per un tumor

L’Audiència de Barcelona ha condemnat una clínica de la capital catalana a pagar més de 120.000 euros a una dona que es va encomanar d’hepatitis C durant una operació. L’asseguradora Mapfre haurà de pagar 60.000 euros més els interessos acumulats des del 2010. L’entitat El Defensor del Pacient, que ha portat la defensa, xifra la indemnització en un total de 121.313 euros.

La resolució rebaixa la quantitat inicial establerta pel jutjat de primera instància número 6, que havia situat en 70.000 euros la indemnització. L’Audiència remarca que el pas del temps cada cop fa més remota la reactivació del virus, i fins i tot podria haver desaparegut per complet.

La sentència, que és ferma, ja va ser abonada a l’afectada, de 57 anys. La dona va ser operada l’any 2010 per una recidiva d’un tumor de cèl·lules gegants en el quart dit de la mà dreta. La persona intervinguda en aquest quiròfan abans d’ella era un pacient crònic amb hepatitis C. En les dues intervencions van coincidir el cirurgià, la infermera circulant i el tipus d’anestèsia, que va ser regional axil·lar.

Nou comentari