Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Condemnat a 4 anys de presó per tenir relacions sexuals amb una menor de la coral

Un home adult i amb fills ha sigut condemnat a 4 anys de presó per haver mantingut relacions sexuals amb una menor de 16 anys que havia conegut en una coral de Barcelona de la qual formaven part tots dos.

Tot i que en tot el procediment judicial no consta que hi hagués intimidació i uns missatges de Whatsapp indiquen que hi havia consentiment, que un major d’edat tingui relacions sexuals amb un noi o una noia que no arribi als 16 anys és delicte des que la reforma del Codi Penal del 2015 va elevar l’edat de consentiment, que fins aleshores era de només 13 anys. El canvi legislatiu es va fer a petició de l’ONU, perquè Espanya mantenia una edat de consentiment que estava entre les més baixes del món i per sota de la majoria de països europeus.

La sentència que es coneix avui, dictada per l’Audiència de Barcelona, relata que l’acusat va arribar a demanar a la mare de la noia permís per mantenir-hi relacions, autorització que la mare va denegar. Tot i així, l’home fins i tot va arribar a canviar de barri per viure més a prop del seu objecte de desig i va aconseguir el seu objectiu en dies que la mare no era a casa de la víctima.

Quan la mare ho va descobrir ho va denunciar als Mossos d’Esquadra. En el judici, la noia va reconèixer que havia mantingut relacions amb l’acusat dues vegades, tot i que no va voler donar més detalls, fet que ha impedit que se’l pugui condemnar a una pena més elevada perquè no s’ha pogut demostrar si hi va haver penetració. 

En la sentència, el tribunal admet que hi ha indicis que les relacions van incloure la penetració, però indica també que la jove no va voler “carregar les tintes” en la seva declaració. Entre els indicis que apuntarien a la versió que implicaria una pena més dura hi ha missatges de Whatsapp com ara un que diu: “A vegades hem tingut temps i ho hem fet en plan bèstia”.

Malgrat que va reconèixer que els missatges eren seus, l’acusat va defensar-se dient que eren “un joc una mica picant” però que mai havien arribat als fets, cosa que desmenteix la noia amb una declaració que el tribunal considera “totalment sincera” i sense cap senyal que la víctima senti rancúnia per l’acusat.

La conclusió dels jutges és que només es pot condemnar l’home a dos anys de presó per cadascun dels dos delictes d’abús sexual a un menor de 16 anys provats –les dues vegades que la noia admet que hi va haver relacions sexuals– i a una llibertat vigilada de dos anys un cop hagi complert la pena de presó. A més, haurà d’indemnitzar la víctima amb 3.000 euros.

Més notícies

El detingut per agressió sexual a Ciutat Vella ja havia sigut arrestat dos cops aquesta setmana

Notícia: El detingut per agressió sexual a Ciutat Vella ja havia sigut arrestat dos cops aquesta setmana
Comparteix
Les altre detencions van ser furt i per apropiació indeguda
Notícia: El detingut per agressió sexual a Ciutat Vella ja havia sigut arrestat dos cops aquesta setmana - Mobile

L’agressor d’àvies de Gràcia tenia un germà violador no rehabilitat

Notícia: L’agressor d’àvies de Gràcia tenia un germà violador no rehabilitat
Comparteix
El detingut acumulava un centenar de detencions per robatoris i denúncies per consum de drogues
Notícia: L’agressor d’àvies de Gràcia tenia un germà violador no rehabilitat - Mobile

Detenen el violador d’àvies de Gràcia

Notícia: Detenen el violador d’àvies de Gràcia
Comparteix
Es tracta d'un veí de Montcada i Reixac i ha sigut empresonat preventivament per ordre judicial
Notícia: Detenen el violador d’àvies de Gràcia - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: És abús a desembre 05, 2018 | 14:15
    És abús desembre 05, 2018 | 14:15
    No es "mantenen relacions sexuals amb una menor", es comet un abús sexual a una menor. Si us plau, aneu amb compte amb aquest tipus de titolars.
  2. Icona del comentari de: És abús a desembre 05, 2018 | 22:26
    És abús desembre 05, 2018 | 22:26
    No es "tenen relacions sexuals" amb una menor, s'abusa sexualment d'una menor. Si us plau aneu amb compte amb aquest tipus de titolar.

Nou comentari

Comparteix