Condemna pactada de 6 anys a un cuidador que va violar una dona amb síndrome de Down

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis anys de presó un cuidador que va violar una dona amb síndrome de Down i retard mental profund en un centre al barri de Vallvidrera de Barcelona al desembre del 2011. L’acusat ha arribat a un acord amb la fiscalia que el jutge ha ratificat.

La condemna és per abús sexual i no per agressió: els fets s’enquadren en l’article 181.2 del Codi Penal, que considera que els transtorns mentals són una circumstància que indica que no hi ha hagut consentiment, encara que no hi hagi hagut violència.

L’home la va deixar embarassada i ella va tenir pèrdues i va acabar avortant espontàniament. Les pèrdues, que una cuidadora va detectar el 27 de febrer del 2012, van destapar el cas. L’agressor va ser detingut el 20 de setembre del 2017 a Itàlia. Va acceptar que se li prenguessin mostres biològiques, que es van comparar amb les restes de l’avortament.

L’home treballava en el centre del 2009 els caps de setmana, tant de dia com de nit. La víctima, nascuda el 1976, té síndrome de Down, retard mental profund congènit i és depenent en tots els àmbits de la vida. No pot parlar i té una discapacitat reconeguda del 85%. 

La fiscalia demanava inicialment 9 anys de presó, però la conformitat ha permès a l’acusat obtenir una reducció de la pena. El condemnat està en presó provisional des de l’11 d’octubre del 2017. També ha de pagar 8.000 euros d’indemnització a la víctima i no se li pot apropar durant tres anys un cop complerta la pena de presó. 

Nou comentari

Més notícies

Més abusos sexuals que mai denunciats a Barcelona durant el primer semestre

Traslladem al mapa de la ciutat quins són els principals territoris on tenen lloc els delictes contra la llibertat sexual

La víctima de l’abús sexual a Manresa diu que la van intimidar amb una pistola

La menor creu que li van posar alguna substància a la beguda
Una imatge d'arxiu del Port Olímpic

Els Mossos investiguen l’agressió sexual a una menor al Port Olímpic

L'atac es va produir ahir a la nit i de moment no hi ha cap detingut