Condemna ferma per a una mare que va llançar el seu nadó per la finestra

El Tribunal Suprem condemna la sentència de 20 anys i un dia de presó

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna d’una mare de Barcelona que va llançar a la seva filla recent nascuda per la finestra del cinquè pis on vivia. El jutjat rebutja que patís una alteració psíquica demostrable. La caiguda va causar la mort del nadó per un politraumatisme greu. Els fets es van produir el 10 de juny de 2018.

Va donar a llum al bany del seu domicili i la criatura va arribar a respirar de forma autònoma. Va néixer amb un pes de 3,095 grams i una alçada de 54 centímetres. Tot seguit, després del part, la dona va tirar la criatura per la finestreta de la cambra. L’obertura donava a un pati interior de la finca, situat a 22,85 metres més avall.

La Sala Penal ha desestimat el recurs de cassació que havia presentat al dona, després de ser sentenciada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i en un primer judici amb jurat a l’Audiència Provincial de Barcelona. Ha estat condemnada a 20 anys i un dia de presó per un delicte consumat d’assassinat amb l’agreujant de parentiu.

L’estat psíquic, la base del recurs

El Suprem considera provat que la dona va llançar el nadó amb intenció d’acabar amb la seva vida o, com a mínim, sent conscient del risc fatal que tenia l’acció. “No es proporciona cap dada sobre l’anomalia, trastorn o alternança psíquica que pogués patir l’acusada ni sobre quina afectació de les facultats intel·lectives o volitives existia”, diu la sentència del TS, amb ponència del jutge Julián Sánchez Melgar.

El judici amb jurat, a Barcelona, ja va valorar fonts mèdiques i pericials diverses abans de descartar també una alteració psíquica. Fins a 6 facultatius metges i psicòlegs van comparèixer per declarar i també la psicòloga proposada per la defensa va admetre que l’acusada no patia cap trastorn psicòtic. El TS, que ha informat de la resolució en un comunicat aquest dimarts, subratlla “la coincidència i pràctica unanimitat” dels experts, als que avala per la seva qualificació professional.

Més informació

Comentaris

    uno que vive en tabarnia 17/11/2020 10:04 pm
    gracies PP per possar les coses com mes dificils millor, aquesta pobre noia no en te la culpa, so a un regim tercermundista

Nou comentari