Un jutjat condemna l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a pagar uns 15 milions d’euros a Aigües de Barcelona pel servei de sanejament. La sentència, dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu número 8 de Barcelona, dona la raó a Aigües de Barcelona i a Societat General d’Aigües de Barcelona i obliga l’AMB -òrgan que presideix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau- a fer front al pagament pel servei de sanejament en alta que la companyia presta d’acord al contracte de concessió.

La sentència conclou que l’AMB incompleix les seves obligacions legals pel que fa al servei públic del sanejament i posa en risc la seva sostenibilitat, al no garantir les aportacions econòmiques necessàries perquè Aigües de Barcelona gestioni el servei de forma correcta. El 2018, la companyia va retreure incompliments en els imports que li corresponia rebre entre 2014 i 2017 i va instar aleshores que el contracte es complís.

A aquesta primera reclamació li van seguir altres corresponents a les anualitats de 2018, 2019 i 2020, que estan pendents de resolució judicial. En total, Aigües de Barcelona reclama a l’AMB un deute de prop de 30 milions d’euros.

El consell metropolità de l’AMB va desestimar les reclamacions el juny de 2018. La justícia revoca ara la decisió del ple de l’Àrea Metropolitana i exigeix l’AMB que compleixi les obligacions econòmiques del contracte del servei de sanejament que Aigües de Barcelona presta, ​​incloent l’exigència d’abonament i dret al cobrament de la quantitat reclamada més els corresponents interessos legals.

Aigües de Barcelona addueix que l’AMB ha posat en risc el servei fonamental del sanejament d’aigües al no afrontar les seves obligacions contractuals. El servei consisteix en canalitzar i tractar les aigües residuals dels 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’AMB por recórrer contra la sentència en un termini de 15 dies davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Més notícies
Un noi pren aigua que raja d'una aixeta / TOT Barcelona

El 60% de les llars barcelonines malbaraten 14 litres d’aigua al dia

Notícia: El 60% de les llars barcelonines malbaraten 14 litres d’aigua al dia
Comparteix
L'extensió desigual de dispositius d'estalvi i la manca d'hàbits influeixen en el consum, un 50% més car que fa 10 anys
Notícia: El 60% de les llars barcelonines malbaraten 14 litres d’aigua al dia - Mobile
Les obres de Glòries des del nou mirador, en una imatge d'arxiu / ACN

L’escalfament global podria fer arribar el mar fins a Glòries

Notícia: L’escalfament global podria fer arribar el mar fins a Glòries
Comparteix
Barris sencers de Barcelona podrien quedar inundats si la temperatura del planeta puja tres graus
Notícia: L’escalfament global podria fer arribar el mar fins a Glòries - Mobile

Nou comentari

Comparteix