Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un concert solidari a la Barts contra els abusos sexuals a menors
  • CA

“Que augmentin les denúncies és una bona notícia”. Així ha celebrat Vicki Bernadet, la presidenta de la fundació homònima especialitzada en l’abordatge dels abusos infantils, les noves dades sobre casos que els han arribat a l’entitat. A les dues seus que tenen, a Barcelona i Saragossa, els ha augmentat un 31,35% les demandes d’ajuda de víctimes de violències sexuals. Ho demostren les xifres del primer semestre, que han passat de sumar 574 casos l’any passat a aplegar-ne 754. Tot i així, Bernadet ha lamentat saber “que hi ha una bossa de silenci que supera aquestes xifres”. Per intentar revertir-ho, el pròxim 25 de novembre se celebrarà un concert solidari a la sala Barts a favor de la fundació Vicki Bernadet.

Està previst que hi participin Marc Parrot, Halldór Már, Sabor de Gràcia, Sau30, Jaume Vilaseca i Lídia Pujol. De fet, aquesta última cantant s’ha sumat a la roda de premsa que ha anunciat l’acte, aquest matí, i ha recordat que ella mateixa va ser víctima d’abusos entre els 4 i els 6 anys. Amb coneixement de causa, Pujol ha fet una crida a sumar-se al suport a la fundació Vicki Bernadet perquè el projecte pugui créixer i arribar a més gent. A més, així com Bernadet ha esperonat els mitjans de comunicació perquè investiguin també sobre els abusos a dins de la família, més enllà dels casos vinculats l’església, Pujol ha certificat que “encara queda molt, perquè no hem sabut entrar a l’entorn de la família”. 

L’acte el presentarà l’actriu Mont Plans, juntament amb els periodistes Adam Martin i Elisenda Roca. Així, també s’ha confirmat la presència d’Helena Miquel, Elena Gadel, Mone, Txell Sust, Dolo Bertran, Névoa i Beth. 

L’abús infantil, un tabú

El director creatiu de l’agència Ogilvy, que ha assessorat Vicki Bernadet en aquest nou impuls, Gabriel García de Oro, ha insistit en la urgència social de posar sobre la taula els abusos infantils. “Queden dos grans tabús a la societat: l’incest i el sexe amb menors”, ha expressat García de Oro. Per tant, “cal traspassar aquesta barrera i posar-ho sobre la taula. Si no, sembla que no existeix”, ha insistit. ​

En el Dia Mundial per a la Prevenció contra l’Abús Sexual, la fundació Vicki Bernadet ha presentat una nova campanya de sensibilització i conscienciació social així com de captació de fons i socis per poder garantir la continuïtat de la seva tasca. En un vídeo colpidor, ha fet una crida a col·laborar-hi fent una referència a les dures imatges que moltes associacions d’ajuda humanitària, per impactar en el públic, ensenyen a l’hora de recaptar socis. “Què hauríem d’ensenyar-te perquè ens ajudessis?”, diu un missatge projectat en el vídeo. Seguidament, s’apunta que un de cada cinc nens pateixen abusos sexuals. 

L’entrada al concert del dilluns 25 costarà, com a mínim, 20 euros, que aniran destinats a la fundació. 

Més notícies
El Vaticà obliga a apartar un exprofessor jesuïta de Sarrià per abusos sexuals
Notícia: El Vaticà obliga a apartar un exprofessor jesuïta de Sarrià per abusos sexuals
Comparteix
Dos antics alumnes del col·legi Sant Ignasi van denunciar-lo i la Congregació per a la Doctrina de la Fe li ha prohibit celebrar actes amb públic i acostar-se a menors
Una víctima d’un robatori amb abusos sexuals es troba el seu agressor a la comissaria i el detenen
Notícia: Una víctima d’un robatori amb abusos sexuals es troba el seu agressor a la comissaria i el detenen
Comparteix
Els fets van ocórrer el passat dilluns i van involucrar més d'un delinqüent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa