Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Concentració veïnal contra un carril bici: “Hi ha molts ensurts”
  • CA

Aquest divendres a la tarda un centenar de persones, tant veïns del barri del Fort Pienc (districte de l’Eixample), com famílies de l’Escola Fort Pienc, s’han concentrat contra l’existència del carril bici que hi ha al tram de plataforma única del carrer de Ribes. Les queixes per part del veïnat venen des de fa temps. Tal com explica al TOT Barcelona el president de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, Joaquim Mallén, l’entitat veïnal ha alertat diverses vegades que “no funciona” perquè a l’espai conviuen bicicletes, patinets, terrasses i vianants.

Tot i que en arribar a la plataforma única els ciclistes i les persones que circulen amb patinet o bicicleta haurien de reduir la velocitat, molts no ho fan, i això està provocant problemes. “A l’Escola del Fort Pienc estan tenint molts ensurts. Hi ha nens, pares o mares que han estat a punt de ser atropellats. Hi ha gent que circula molt de pressa”, insisteix Mallén.

En aquest tram hi ha diversos equipaments

Un altre problema d’aquest espai és que aglutina una important quantitat de persones perquè, tal com recorda Mallén, a la zona hi ha diversos equipaments, com el Mercat del Fort Pienc, la mateixa escola, una residència i la Biblioteca Fort Pienc. “Hi ha gent entrant i sortint tota l’estona, i això fa que sigui perillós que convisquin amb les bicicletes i els patinets”, recalca.

Davant d’aquesta situació, afegeix, integrants l’AFA del col·legi i de l’Associació de Veïns han començat a recollir firmes per demanar que s’elimini aquest carril bici. Abans d’això, l’entitat veïnal ja va demanar a l’Ajuntament que fes alguna cosa al respecte. Un exemple, recorda, és quan fa uns mesos el regidor de Seguretat, Albert Batlle, va visitar el barri i va dir als veïns que no es podia fer res. Per part seva, el veïnat proposa que el carril es traslladi al carrer d’Ausias March i que aquest tram del barri del Fort Pienc quedi lliure de bicicletes i patinets.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a desembre 02, 2022 | 20:11
    Angelblau desembre 02, 2022 | 20:11
    Prou JA de carrils bici i del incivisme dels pijo-bicis. FORA COLAU
  2. Icona del comentari de: Ricard a desembre 02, 2022 | 20:23
    Ricard desembre 02, 2022 | 20:23
    Patins i bicis corren molt, i el disseny és dolent. Es prioritzen les terrasses dels bars, els arbres i les bicis. I la gent que va a peu són els desgraciats.
  3. Icona del comentari de: ciutadà tip. a desembre 03, 2022 | 08:31
    ciutadà tip. desembre 03, 2022 | 08:31
    Hi ha una maneta de lluitar contra aquests incívics que ha sigut duta a terme amb exit. I és senzilla: Xinxetes i gafarots a les vies ciclistes. Funciona, us ho asseguro. què és una atac a la llibertat'?. Si, però, que potssr ells ciclistes i conductors de patinet respectren la dels demés?.
  4. Icona del comentari de: jsm a desembre 03, 2022 | 10:36
    jsm desembre 03, 2022 | 10:36
    S'hauria d'eliminar el carril bici i la invasió de l'espai de les terrasses que arriben al mig del passeig, amb el Covid, les terrasses foten el que volen!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa