Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comuns i PSC veten el nom de ‘Patrícia Gabancho’ per a un espai de Les Corts
  • CA

El grup municipal de Junts ha demanat que algun espai del barri de les Corts porti el nom de l’escriptora Patrícia Gabancho. Però la negativa de PSC, Comuns, Ciutadans i el PP ha fet caure la proposta. Per a Junts i ERC, aquest gest serviria com a homenatge a l’escriptora, que va morir ara fa cinc anys.

El regidor Ivan Condés ha defensat que l’escriptora argentina mereix el reconeixement per “part de la ciutat que la va acollir durant més de 40 anys”. De la seva trajectòria, destaca la seva implicació amb el moviment associatiu, sent la vicepresidenta de l’Ateneu Barcelona i les seves col·laboracions amb mitjans de comunicació del país.

Una enamorada de Catalunya

Gabancho va néixer a l’Argentina, però amb 22 anys es va instal·lar al barri berceloní. La seva entrega amb el barri sempre va ser molt alta. L’escriptora va establir contacte al seu país natal amb catalans exiliats a l’Argentina, gràcies al Casal Catalunya. Allà va començar a estudiar català fins a acabar sent, anys més tard, una referent també aquí a Barcelona.

Tot i la negativa de l’executiu per premiar l’escriptora, junts ha demanat organitzar una jornada de xerrades i col·loqui al voltant de la persona i obra de Patrícia Gabancho i Ghialmetty en commemoració del 5è aniversari de la seva mort.

Campanya per eliminar grafits

Junts també denúncia que l’executiu es nega a fer les obres pertinents que permeten tancar a les nits els Jardins Mirall de Pedralbes per millorar-ne la seguretat. Per contra, el ple no ha acceptat incloure en el proper pressupost municipal la partida corresponent a efectuar aquestes obres.

Alhora, però, celebren que el Govern Colau-Collboni reforci la neteja de grafitis de les façanes, porteries i persianes dels locals i blocs de pisos del districte. El govern, així, es compromet a elaborar una campanya per eliminar el vandalisme causat per aquestes pintades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa