Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comerciants de Sant Antoni impulsen la campanya ‘Vigila’ per reforçar la seguretat

Els comerciants del barri de Sant Antoni de Barcelona han posat en marxa la campanya ‘Vigila’, amb la qual busquen reforçar la seguretat a la zona conscienciant veïns i comerciants de la necessitat de trucar al telèfon d’emergències 112 davant de fets delictius, especialment els robatoris.

Una comerciant que participa en la campanya ha explicat que la iniciativa respon a l’onada de robatoris en comerços i habitatges que ha patit el barri en els últims mesos.

Segons les dades que ha recollit el grup Comerciants Sant Antoni per la Seguretat, des de finals del 2018 fins a principis d’aquest juliol hi ha hagut 88 robatoris i intents de robatori en 68 comerços.

I un 45% d’aquests fets s’han produït en les àrees que estan en obres a l’avinguda Mistral i al carrer Tamarit, ja que hi ha “poca visibilitat” i els cotxes patrulla no poden passar. Fins i tot, en un comerç van entrar fent servir pedres de les obres, segons la mateixa comerciant.

Aquest grup de botiguers es va organitzar a través d’una aplicació de missatgeria instantània. Al principi eren uns 20 i ja arriben als 150, i compten actualment amb el suport de l’associació Sant Antoni Comerç, l’associació de veïns del barri, la ONG de Veí a Veí i l’Associació de Comerciants i Serveis Sant Antoni Comerç (Acssac).

També s’han reunit amb els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament, que han apostat per reforçar la presència policial al barri, segons ha explicat la responsable d’un comerç.

Per fer difusió de la iniciativa, el grup promotor distribuirà cartells i fulls informatius pels 1.500 comerços de la zona i en les finques. Al cartell es demana trucar al 112 sempre que algú vegi “alguna cosa estranya” i la campanya busca conscienciar de la necessitat de denunciar fets delictius observats.

A més, alguns locals també tindran adhesius amb l’ull que apareix en els cartells i seran ‘punts d’ajuda’, per donar suport a persones que es trobin en una situació d’emergència.

Els comerciants i veïns han convocat una concentració el dijous 11 de juliol a les 20.15 hores a la zona dels Jardinets de l’Alguer, a l’avinguda Mistral, a la qual també assistiran veïns i es llegirà un manifest.

Més notícies

Veïns de Sant Antoni denuncien l’ocupació d’un pis per consumir-hi droga

Notícia: Veïns de Sant Antoni denuncien l’ocupació d’un pis per consumir-hi droga
Comparteix
Fem Sant Antoni avisa l'Ajuntament i la policia que dissabte a la nit van entrar uns presumptes traficants que bloquegen el portal perquè no es pugui tancar
Notícia: Veïns de Sant Antoni denuncien l’ocupació d’un pis per consumir-hi droga - Mobile

Nova onada de robatoris a comerços de Sant Antoni

Notícia: Nova onada de robatoris a comerços de Sant Antoni
Comparteix
Els botiguers denuncien que després d’uns dies de tranquil·litat els robatoris han tornat a repuntar
Notícia: Nova onada de robatoris a comerços de Sant Antoni - Mobile

Detingut un lladre a Sant Antoni després d’intentar forçar una caixa registradora

Notícia: Detingut un lladre a Sant Antoni després d’intentar forçar una caixa registradora
Comparteix
Intentava endur-se'n la recaptació de la jornada quan el propietari l'ha sorprès
Notícia: Detingut un lladre a Sant Antoni després d’intentar forçar una caixa registradora - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa