Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comerciants de Sant Antoni impulsen la campanya ‘Vigila’ per reforçar la seguretat
  • CA

Els comerciants del barri de Sant Antoni de Barcelona han posat en marxa la campanya ‘Vigila’, amb la qual busquen reforçar la seguretat a la zona conscienciant veïns i comerciants de la necessitat de trucar al telèfon d’emergències 112 davant de fets delictius, especialment els robatoris.

Una comerciant que participa en la campanya ha explicat que la iniciativa respon a l’onada de robatoris en comerços i habitatges que ha patit el barri en els últims mesos.

Segons les dades que ha recollit el grup Comerciants Sant Antoni per la Seguretat, des de finals del 2018 fins a principis d’aquest juliol hi ha hagut 88 robatoris i intents de robatori en 68 comerços.

I un 45% d’aquests fets s’han produït en les àrees que estan en obres a l’avinguda Mistral i al carrer Tamarit, ja que hi ha “poca visibilitat” i els cotxes patrulla no poden passar. Fins i tot, en un comerç van entrar fent servir pedres de les obres, segons la mateixa comerciant.

Aquest grup de botiguers es va organitzar a través d’una aplicació de missatgeria instantània. Al principi eren uns 20 i ja arriben als 150, i compten actualment amb el suport de l’associació Sant Antoni Comerç, l’associació de veïns del barri, la ONG de Veí a Veí i l’Associació de Comerciants i Serveis Sant Antoni Comerç (Acssac).

També s’han reunit amb els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament, que han apostat per reforçar la presència policial al barri, segons ha explicat la responsable d’un comerç.

Per fer difusió de la iniciativa, el grup promotor distribuirà cartells i fulls informatius pels 1.500 comerços de la zona i en les finques. Al cartell es demana trucar al 112 sempre que algú vegi “alguna cosa estranya” i la campanya busca conscienciar de la necessitat de denunciar fets delictius observats.

A més, alguns locals també tindran adhesius amb l’ull que apareix en els cartells i seran ‘punts d’ajuda’, per donar suport a persones que es trobin en una situació d’emergència.

Els comerciants i veïns han convocat una concentració el dijous 11 de juliol a les 20.15 hores a la zona dels Jardinets de l’Alguer, a l’avinguda Mistral, a la qual també assistiran veïns i es llegirà un manifest.

Més notícies
Veïns de Sant Antoni denuncien l’ocupació d’un pis per consumir-hi droga
Notícia: Veïns de Sant Antoni denuncien l’ocupació d’un pis per consumir-hi droga
Comparteix
Fem Sant Antoni avisa l'Ajuntament i la policia que dissabte a la nit van entrar uns presumptes traficants que bloquegen el portal perquè no es pugui tancar
Nova onada de robatoris a comerços de Sant Antoni
Notícia: Nova onada de robatoris a comerços de Sant Antoni
Comparteix
Els botiguers denuncien que després d’uns dies de tranquil·litat els robatoris han tornat a repuntar
Detingut un lladre a Sant Antoni després d’intentar forçar una caixa registradora
Notícia: Detingut un lladre a Sant Antoni després d’intentar forçar una caixa registradora
Comparteix
Intentava endur-se'n la recaptació de la jornada quan el propietari l'ha sorprès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa