Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comencen les obres per protegir l’entorn de la Biblioteca Joan Miró

El consistori ha tancat els porxos laterals de la Biblioteca Joan Miró amb l’objectiu de preservar la zona, que s’estava convertint en focus d’incivisme i brutícia des que es va buidar l’aigua del lloc. De fet, tant els veïns com els usuaris consideraven que no era un lloc segur per als infants i que instava a accions vandàliques mentre que a vegades algunes persones hi pernoctaven. A principis d’any Junts per Catalunya va engegar una campanya per demanar a l’Ajuntament que salvés el Parc de Joan Miró perquè asseguraven que estava afectat per una plaga de rates i ple d’incivisme, brutícia i vandalisme.

En el marc del pla Cuidem els treballs inclouen un reforç de neteja per evitar la degradació dels entorns de la biblioteca. El tancament dels porxos es farà per mitjaà d’una xapa d’acer perforada que permetrà que hi passi l’aire i la llum i tindrà una petita part amb un mur opac. D’aquesta manera, els porxos quedaran resguardats i es podran usar com a sortida d’emergència. La previsió és que la reforma estigui enllestida en un parell de mesos.

Dos espais per fer-hi activitats quan faci bon temps

Aquest tancament perimetral farà que la biblioteca compti amb dos espais, un a cada extrem, que podran ser utilitzats per realitzar-hi alguna activitat de lleure quan faci bon temps.

El proppassat juny es va presentar el projecte d’arranjament dels entorns de la biblioteca en la zona oriental del parc i, en aquest sentit, ja s’està treballant en la instal·lació de pèrgoles per guanyar espais d’ombra així com en la incorporació de nou arbrat. La col·locació d’una làmina d’aigua per recuperar l’efecte del llac quan era ple d’aigua és una mesura que està pendent de ser consensuada amb els usuaris.

Definició d’un pla director consensuat amb els veïns

Més enllà d’aquests treballs concrets, veïns i organitzacions estan en converses amb l’Ajuntament per definir de manera conjunta un pla director del parc per als propers anys, que haurà de pivotar sobre dos eixos: la creació de nous espais i la reducció de soroll.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa