Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comencen les obres de FGC a plaça Catalunya que permetran que alguns trens passin cada cinc minuts
  • CA

Perquè passin més trens a l’estació de ferrocarrils de plaça Catalunya, hi ha d’haver obres que ho permetin. I això és el que començarà a produir-se a avui mateix. Unes tasques de millora a l’estació amb més usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) allargaran l’espai de les vies, les andanes i el vestíbul. A més, s’adaptarà als nous requeriments de seguretat de les entrades automàtiques dels trens. Les obres es dividiran en dues fases: la primera acabarà el 31 de maig, mentre que la segona començarà l’1 de juny i finalitzarà el 4 de desembre. 

Segons ha explicat FGC en un comunicat, la voluntat de dotar amb més robustesa la xarxa ferroviària és necessària per a l’increment de freqüències que es produirà amb l’arribada progressiva de 15 noves unitats. Així, es permetrà que en hora punta hi hagi trens a Terrassa, amb la línia S1, i a Sabadell, de la línia S2, cada 5 minuts, a més dels trens al ramal Tibidabo. 

Els treballs d’ampliació del vestíbul de l’estació tindran afectacions també a la superfície. De fet, està previst que que s’hagin d’ocupar dos carrils de circulació del carrer Pelai i la vorera del costat muntanya. De fet, la vorera de la cantonada que uneix el carrer Pelai i la plaça Catalunya quedarà afectada de diferents maneres. En la primera fase, serà envaïda completament pels operaris, mentre que en la segona part de les obres, la que s’estén fins al desembre, només se n’ocuparà una petita part i es permetrà el pas dels vianants. 

Amb els canvis que implementaran les noves obres es generarà un espai de circulació més ampli per a l’accés i sortida dels usuaris al vestíbul del costat de les Rambles. Es desplaçarà la barrera tarifària i les màquines de venda de títols de transport. A més, se substituiran els actuals ascensors i s’instal·laran noves escales, tan fixes com mecàniques.

L’execució total de les obres es contempla en un període de 15 mesos i el pressupost destinat és de 4,1 milions d’euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a gener 17, 2020 | 08:58
    Serafí Bandarra i Grataconys gener 17, 2020 | 08:58
    Aviam si n'aprens TMB

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa