Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comencen les proves PCR massives al Besòs i el Maresme
  • CA

El departament de Salut ha començat la segona fase del cribratge massiu a Barcelona per buscar positius de Covid-19 als barris més afectats de la ciutat. Aquest dilluns s’han començat a fer proves PCR al barri del Besòs i el Maresme. Salut ha instal·lat una àrea sanitària mòbil al carrer d’Alfons el Magnànim on preveu fer uns 400 testos diaris fins dimecres. L’objectiu principal és trobar persones asimptomàtiques i tallar les cadenes de transmissió. En les dues primeres hores gairebé s’ha fet un centenar de proves.

En aquest cas, les proves PCR es faran en una àrea molt delimitada i podran accedir-hi tots els veïns que visquin a dins del perímetre format per la rambla Prim i els carrers Jaume Huguet, Llull i Ramon de Penyafort. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet un “balanç molt positiu” dels primers cribratges i ha insistit que la Covid-19 “no afecta tothom per igual” i que per això s’han començat a fer proves als barris més vulnerables de la ciutat.

Aquest cap de setmana els veïns de Torre Baró, al districte de Nou Barris, han superat les expectatives que el departament de Salut tenia respecte del nombre de proves PCR que es podrien fer al barri. Així, l’estimació de Salut i l’Ajuntament de Barcelona era que se’n fessin unes 800, però finalment han estat 836. D’aquesta manera s’ha arribat a, aproximadament, un PCR per cada tres residents de Torre Baró, que era l’objectiu de Salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa