Els CAP dels barris de Barcelona seran els encarregats d’adminstrar la vacuna de la grip i també la tercera dosi de la Covid-19 en els casos que estigui indicat, de moment, els majors de 70 anys. La ronda de vacunació comença aquesst dilluns, 25 d’octubre. Tot plegat, després d’un 2020 en què la grip va tenir una incidència molt més baixa de l’habitual justament per la protecció que ha suposat l’ús de la mascareta, la distància de seguretat i la higiene de mans.

El departament de Salut ha indicat que la campanya de vacunació contra la grip va especialment adreçada al personal sanitari i sociosanitari i a les persones amb risc de presentar complicacions greus de la malaltia: majors de 65 anys, menors amb patologies com ara asma, càncer, cardiopaties i malalties al ronyó o immunosuprimits, i les embarassades.

La Generalitat també ha explicat com es pot demanar cita per aquestes vacunes: per internet, contactant amb el teu centre sanitari de referència, o, en el cas de persones de risc, seran els centres d’atenció primària els encarregats de programar el dia i l’hora per rebre la vacuna de la grip i la de la covid.

El conseller de Salut, Josep Maria Arigmon, ha insistit que “la grip mata molta gent” i que cal que la població de risc es vacuni. El conseller posa l’accent sobre una de les preocupacions principals del Departament de Salut a hores d’ara: “El que preocupa és tenir una infecció per grip dura perquè vol dir un hivern molt dur i la gent està cansada”, en referència a un personal sanitari que fa mesos que manifesta símptomes d’esogtament alarmants. “Ens preocuparia tenir les dues coses a la vegada [grip i Covid-19]”.

De fet, Salut recomana la vacuna a les persones de 60 o més anys, a aquells que tinguin malalties cròniques, persones amb malaltia greu o immunodeprimits. També per a personal essencial (personal sanitari).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa