Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El col·legi d’infermeria fixa divendres com a límit pel traspàs de presidència a l’espera del TSJC
  • CA

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha fixat el divendres com a límit perquè la junta de govern sortint tanqui el traspàs de funcions a la nova junta liderada per Paola Galvany. Així, se seguiria “el procediment habitual” dels mecanismes electorals del col·legi, ha informat aquest dimecres en un comunicat la mateixa entitat.

La candidatura a la presidència Som Garantia va presentar el dimarts un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè considera que la victòria d’Infermeres 2020 va en contra dels estatuts del col·legi en comptabilitzar-se uns vots emesos per correu express i no per correu certificat, segons han informat fonts d’aquesta candidatura a Europa Press.

A l’espera de la decisió del TSJC, el COIB ha assegurat que respecta les decisions autònomes de la mesa electoral. Aquest òrgan va decidir desestimar la impugnació que va fer la candidatura Som Garantia per “irregularitats” en el procés electoral, després d’haver estimat una primera impugnació de la candidatura ara guanyadora.

Els comicis es van celebrar el dilluns 24 de febrer i Som Garantia els va guanyar per 10 vots. El dimecres següent, però, la candidatura que havia quedat en segona posició, Infermeres 2020, va recórrer els resultats i va demanar que es comptessin les 140 paperetes que havien arribat per aquella via. La mesa electoral va donar la raó a Infermeres 2020 i les va afegir al recompte, de tal manera que el nou resultat va proclamar vencedora aquesta candidatura per 37 vots. Els estatuts del col·legi sostenen que el vot per correu “s’enviarà per correu certificat al president de la mesa electoral”. Per això, Som Garantia al·lega que els vots express no haurien d’entrar en l’escrutini.

Els dues juntes, la entrant i la sortint, estan negociant la data de la presa de possessió del càrrec i el traspàs de funcions, que podria ajornar-se si el TSJC admet el recurs de Som Garantia.

“Totes les garanties democràtiques”

Infermeres 2020 ha defensat aquest dimecres en un comunicat que el procés electoral per a la presidència del col·legi ha tingut “totes les garanties democràtiques”.  A més, ha lamentat “profundament l’actitud de persones d’altres candidatures presentades en les eleccions perquè una institució de tradició democràtica com el COIB no mereix aquest comportament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa