Colau vol posar "límits" al port, l'aeroport i els creuers per la contaminació

Portarà la proposta a la taula per l'emergència climàtica convocada per a dimecres | També vol reduir la velocitat dels vehicles, especialment a les zones escolars

L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha plantejat aquest divendres posar "límits" als creuers i també a la capacitat i ampliació de grans infraestructures com el Port de Barcelona i l'aeroport del Prat, "perquè ni el territori ni les ciutats són infinites", ha subratllat.

"Hem de posar límits, no tenim capacitat infinita" a les ciutats, ha dit en declaracions als mitjans després de visitar el vaixell Rainbow Warrior, de Greenpeace, que veu com un símbol que demostra que l'emergència climàtica no pot esperar i que hi ha moviments i persones que volen solucions que han de promoure les institucions.

Al costat de la tinent d'alcalde d'Ecologia, Janet Sanz, Colau ha defensat que s'ha d'"introduir el concepte de límit" en els creuers i en les grans infraestructures de l'entorn metropolità, en què no es poden plantejar ampliacions indefinides, i ha demanat implicació de les administracions amb competències en aquest àmbit.

Ha avançat que l'Ajuntament plantejarà aquesta qüestió en la taula que ha convocat per al pròxim dimecres a les 17.00 hores per preparar la declaració d'emergència climàtica a la ciutat, cosa que volen fer amb entitats i amb altres administracions per evitar un "decret fake" i impulsar mesures "reals i valentes".

Ha defensat que el passat mandat va establir les bases per a promoure un canvi de paradigma i que en el que ara comenaça la ciutat farà un "salt qualitatiu" quan entri en vigor al gener la Zona de Baixes Emissions, que impedirà als vehicles més contaminants circular per la ciutat: només ho podran fer a les rondes, a Vallvidrera i a la Zona Franca.

"A Barcelona volem actuar en tots els àmbits", incloent la reducció de l'ús de plàstic, la millora de la gestió de residus, plantejar una reducció de la velocitat i ampliar les zones pacificades, sobretot en entorns escolars, perquè els nens de la ciutat respiren un aire que no és potable, ha dit.

Més informació
Comentaris (7)
Elviro Mendes Fa 7 mesos
Que tambe posi limits als taxis, en sobren i tindrien que anar per el seu carril
Pitxolí Fa 7 mesos
A tot posarà límits menys a la delinqüència. I a la seva arbitrarietat.
Inútil Fa 7 mesos
Menys límits i mes conexions electriquers al port per els baixells. Problema solucionat i 0 demagogia
odisea Fa 7 mesos
Esta mujer no tiene ni puta idea de lo que es Barcelona,no sirve para este cargo ,en su pueblo seria buen alcalde.
capitao lampiao Fa 7 mesos
Sort que ja fa temps que m'en vaig anar d'aquesta m.rda de ciutat habitada per idiot.s integrals.
fran bcn Fa 7 mesos
Aquesta dona es un perill.....ja de pas prohibiria mes coses, perquè no el top manta o els delinqüents que sota el teu mandat això es jauja??. Si el turisme es la base de progres de la ciutat que vols???.. Doncs munta fabriques, però resulta que no n hi han...llavors??. Els pijoprogres sou un perill públic. Aviat anirem a 30 per ciutat a segona marxa però això no contamina oi??. Esteu fent una ciutat per iaies, avis tietes mamis i gent que no te res a fotre i els que reballen i no es mou
joanr Fa 7 mesos
Aquesta botiflera suprimirà vols, limitarà creuers...? au calla demagoga!!
image/svg+xml