Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau es resisteix a tornar la taxa als xiringuitos de la platja
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona no està gens predisposat a tornar als concessionaris dels xiringuitos de la platja de Barcelona la taxa, pagada per avançat per a tota la temporada, malgrat la crisi del coronavirus que ha escapçat sensiblement la temporada i que deixa poc marge de negoci per al que pugui quedar-ne. Més aviat, el que vol intentar el govern municipal és que els xiringuitos obrin i intentin fer una part de la temporada com puguin. Ho ha deixat clar avui l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas.

El president de l’associació de restauradors que tenen la quinzena de llicències de les platges, Israel Flores, ha reclamat diverses vegades que els tornin el que han pagat perquè segons ell no obriran perquè aquesta temporada ja és totalment perduda per al negoci: ni se sap quan es podrian obrir i no hi haurà turistes. Tanmateix, segons Colau “la voluntat de l’Ajuntament és que puguin obrir a l’estiu”. I sobre la possibilitat de tornar-los la taxa ja pagada si no obren, ha al·legat que “hi ha milers de casos diferents a la ciutat i s’ha de mirar un per un, però en aquest cas dels xiringuitos hi ha qüestions jurídiques a tenir en compte i nosaltres esperem què en diuen els serveis jurídics municipals”. De fet, el tinent d’alcaldia Albert Batlle, va anunciar fa unes setmanes que es negociava per tornar la part proporcional dels dies que no puguin obrir, però els tractes no estaven tancats i en cap cas es valorava el retorn de la taxa íntegra.

Els nínxols, el doble de cars

Colau ha hagut de respondre també al fet que els barcelonins estiguin rebent ja el rebut dels nínxols amb la quantitat a pagar multiplicada per dos respecte de l’any passat. “Aquesta taxa s’havia aprovat abans de la crisi sanitària, si ara arriba el pagament hi ha un programa de subvencions per a la gent que no hi pugui fer front”, ha argumentat. “Les taxes s’aproven amb ordenances fiscals al desembre i són necessàries perquè funcioni la ciutat. Sense impostos i sense taxes és impossible garantir uns bons serveis socials. El que no es pot fer és una suspensió general de taxes aprovades al ple, però hi ha mecanismes per a les famílies vulnerables, i s’ha de mirar cas per cas”, ha afegit. I ha aprofitat per picar-li la cresta a Quim Torra: “Vaig sentir el president de la Generalitat demanar a l’Estat que suspengui impostos i que doni una renda vital. Això és impossible, és no saber res de com funciona la gestió”.

Per donar suport a la seva argumentació, ha posat l’exemple del que s’ha fet amb les terrasses dels bars i restaurants. “Les terrasses ocupen un espai públic que no es pot privatitzar. Per això hi ha d’haver una taxa, perquè permetem un ús privat d’un espai públic perquè també ho considerem un benefici social per a la ciutat. Mentre les terrasses estan tancades, no estem cobrant la taxa. Quan tornin a obrir, hem fet un 75% de subvenció durant uns mesos. Això és el que es pot fer, buscar solucions cas per cas”, ha resumit.

Més notícies
Les terrasses dels bars podran ocupar la calçada per no haver de reduir taules
Notícia: Les terrasses dels bars podran ocupar la calçada per no haver de reduir taules
Comparteix
La taxa que paguen els restauradors es disminuirà un 75 almenys fins al 31 de desembre
El Gremi demana als restauradors desesperats que no tanquin i ampliïn les terrasses
Notícia: El Gremi demana als restauradors desesperats que no tanquin i ampliïn les terrasses
Comparteix
L'entitat inicia una nova etapa de bona sintonia amb l'Ajuntament, amb el qual fa anys que manté tensions per la taxa de terrasses
Pimec i Foment Comerç celebren les concessions de l’Ajuntament a les terrasses
Notícia: Pimec i Foment Comerç celebren les concessions de l’Ajuntament a les terrasses
Comparteix
Ho veuen "molt" positiu i creuen que "van en la línia d'ajudar al teixit econòmic comercial"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa