Colau rectifica i amplia les ajudes per als casals d’estiu

L'Ajuntament incrementa 500.000 euros el pressupost i cobrirà totes les famílies que compleixin els requisits

L'Ajuntament de Barcelona ha reaccionat a les queixes de famílies i entitats i en 24 hores ha aprovat ampliar en 500.000 euros la partida destinada a la campanya d'ajudes per a activitats d'estiu. El pressupost final serà de 3,7 milions d'euros i permetrà donar resposta a les demanades de 3.852 famílies que s'havien quedat fora per "manca de recursos". Segons ha informat el consistori, finalment "rebran ajudes totes les famílies" que compleixin els requisits, tant si havien demanat un 30%, un 60% o un 90%.

Més info: L’Ajuntament denega ajudes a unes 4.000 famílies per a casals per “manca de recursos”

La publicació dels resultats provisionals, que van arribar amb uns dies de retards, va disparar les alarmes perquè només s'havien aprovat les ajudes a les famílies amb menys recursos (fins a 6.000 euros anuals) perquè s'havia esgotat el pressupost. En canvi, es deixava fora a famílies amb pocs recursos (entre 6.000 i 9.000 euros) que complien els requisits i que també necessitaven la beca per poder fer front al cost dels casals d'estiu dels seus fills.

Ara l'Ajuntament ha pres la decisió, "com en cursos anteriors", després d'analitzar totes les sol·licituds presentades. En aquesta ocasió, les gairebé 4.000 famílies que s'havien quedat fora havien demanat ajudes del 30% i el 60% del preu dels casals per manca de recursos, mentre que més les més de 13.000 que havien sol·licitat el 90% –les més desfavorides– sí que les havien obtingut. Amb aquesta ampliació d'última hora, en els últims cinc anys el consistori haurà augmentat un 210% el pressupost per subvencionar les activitats d'estiu de famílies amb pocs recursos.

Comentaris