Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau inaugura una mitgera feminista per substituir el que “abans era un espai invisible” i “lleig”
  • CA

La remodelació de la mitgera de la plaça de les Dones del 36 s’ha convertit en un jardí vertical amb 31 plaques solars i un mural artístic dedicat a la dones que van defensar la República. Així ha quedat inaugurada la nova estètica de la paret d’aquesta placeta situada a la Vila de Gràcia. La decoració de la mitgera ha estat definida per l’alcaldessa Ada Colau com “un espai que abans era invisible i fins i tot lleig però que s’ha convertit ara en un símbol de la Barcelona per la qual estem treballant entre tots i totes des de dins de l’Ajuntament però sobretot amb el conjunt de la ciutadania”. 

Segons apunta l’Ajuntament en un comunicat, la imatge recreada juga “amb la disposició de la vegetació de la miliciana antifeixista Maria Ginestà que reprodueix la fotografia icònica de Hans Gutmann a la terrassa de l’Hotel Colon”. En el mateix sentit, Colau, que ha estat present durant la inauguració, ha reivindicat que la nova mitgera simbolitza “una Barcelona que ha de ser verda per ser la ciutat de la vida, i que ha de treure molts cotxes, que ha de netejar ràpidament l’aire i ha d’augmentar moltíssim el verd perquè es pugui respirar”.

També han format part de l’acte el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, i del regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa. De fet, s’ha considerat aquesta cita entre polítics i veïns com l’acte central del districte de Gràcia de commemoració del Dia Internacional de la Dona.

La remodelació estava inclosa en el Pla de Rehabilitació de Mitgeres Consolidades 2018 – 2019 impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa