Colau, a la Guàrdia Urbana: “Barcelona no és un caos ni una ciutat sense llei”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha titllat d'”alarmistes” aquells que volen “desprestigiar” Barcelona com una “ciutat sense llei o amb caos”. Tot i admetre que alguns incidents d’aquest estiu poden haver generat “legítima preocupació” en la ciutadania, ha dit que la capital catalana és una “ciutat segura en termes generals”. En la Diada de la Guàrdia Urbana, Colau també ha aprofitat per demanar al cos que en les properes setmanes, que es preveuen amb manifestacions contra la sentència del Tribunal Suprem, han de garantir que tothom es pugui expressar “lliurement i amb respecte”.

En un acte a l’auditori del Fòrum per premiar els agents amb més anys de servei i aquells que han participat en actuacions rellevants, l’alcaldessa no ha volgut defugir la polèmica dels últims mesos i per això ha assegurat que la policia i els altres serveis municipals posaran tots els seus esforços per assegurar la tranquil·litat de la ciutadania, però alhora ha demanat la col·laboració dels altres cossos policials, la resta d’administracions, la fiscalia i el poder judicial.

Setmanes difícils

Colau ha definit la seguretat com una política pública i social, que necessita inversió, professionalització, recursos humans i materials, vocació, proximitat i empatia perquè “tothom es pugui sentir segur a casa i al carrer”, tot reclamant que l’espai públic sigui “de qualitat”. Sobre les “difícils setmanes” que venen, ha demanat als agents que actuïn amb “professionalitat i humanitat” i, tot demanant la “coresponsabilitat” de tothom, vol que la ciutadania es pugui expressar “lliurement i amb respecte a tothom”.

L’intendent major del cos, Evelio Vázquez, ha demanat al cos donar-se a conèixer més a la ciutadania perquè “el que no es coneix, no s’estima”, però alhora ha reivindicat l’orgull de pertànyer a la Guàrdia Urbana com a servidors públics. “La ciutat ens necessita”, ha dit. Així mateix ha explicat que l’evolució delinqüencial està millorant, assegurant que els furts han baixat un 7 i un 9% el juliol i l’agost d’aquest any respecte el 2018.

Balanç del 2018

Entre altres dades, Vázquez ha explicat que el 2018 van rebre prop de 400.000 trucades, van portar als jutjats més de 23.600 persones, van tramitar més de 9.000 denúncies penals, més de 725.000 de trànsit i quasi 100.000 per infraccions d’ordenances municipals. També es van fer uns 67.000 controls d’alcoholèmia i 3.500 de drogues, més de 9.000 informes tècnics d’accidents i 3.000 atestats, es van supervisar més de 5.500 manifestacions, es van fer més de 33.000 serveis assistencials i es van fer més de 54.000 denúncies contra manters.

Per cloure l’acte, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha dit que el cos ha de posar la ciutadania al centre de la seva acció i s’ha de guanyar la seva confiança amb la seva proximitat. També creu que cal garantir la seguretat ciutadana, que ha millorat els últims mesos però que cal seguir augmentant amb prevenció i presència al carrer, a més de la cooperació policial. “No som conformistes, hem de ser ambiciosos”, ha dit. I per millorar la convivència a l’espai públic també aposta per la presència al carrer, recordant que són el cos amb més agents a la ciutat i normalment són els primers en arribar als requeriments. Per últim, creu que cal millorar l’organització interna del cos, amb presència a la sala del 112, augmentar la plantilla policial i el personal no policial i reforçant l’estratègia comunicativa.

Durant l’acte s’han donat medalles als màxims caps dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l’Exèrcit a Catalunya, així com al cap dels Mossos al districte de Ciutat Vella o alguns jutges. També s’han donat medalles als agents del cos que han actuat de forma rellevant durant l’últim any, com la molt aplaudida unitat de delinqüència de Ciutat Vella, i als que porten 25 o 40 anys de servei i als recentment jubilats.

[r:1]

L’alcaldessa ja va llançar un missatge del mateix tipus a final d’estiu, en un vídeo.

Comentaris

    capitao lampiao Octubre 08, 2019 | 19:12
    I es clar que no. Aqui no es poden compartir patinets, per exemple.

Nou comentari

Més notícies

Colau reapareix en un vídeo i carrega contra la “campanya d’alarmisme” sobre la inseguretat

L'alcaldessa acusa al conseller Miquel Buch d'esperar a després de les eleccions municipals per desencallar l'increment de Mossos

La UGT proposa que agents cívics municipals facin de suport a la Guàrdia Urbana

Planteja que treballadors de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) col·laborin amb la policia

La Guàrdia Urbana activa la persecució als patinets infractors

La policia local llança una campanya per sancionar i requisar vehicles
Una patrulla de la Guàrdia Urbana, de nit, en una imatge d'arxiu / David Cobo

Artadi exigeix una unitat nocturna de la Guàrdia Urbana per a cada districte

Junts per Catalunya presentarà aquesta petició al ple de Gràcia d'aquest dimecres i l'anirà replicant als altres territoris del municipi

Setge de la Guàrdia Urbana a les VTC: més de deu multes al dia

La policia local posa 105 multes en els primers dies de setembre