Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demanarà explicacions sobre la relació del CNI amb l’imam de Ripoll
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al govern estatal del PSOE “un gest” de proximitat a les víctimes dels atemptats del 17A a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, davant la incertesa que els pugui generar la publicació d’informacions periodístiques sobre al diari Público sobre la relació del CNI amb l’imam de Ripoll Abdelbaki Es Satti, autor intel·lectual de l’atac. En declaracions als mitjans de comunicació després del ple del cartipàs, Colau ha valorat “amb prudència” la vinculació de l’imam amb el servei espanyol d’intel·ligència i espera que el jutge l’estudiï i arribi “fins al fons”.

Ha recordat que el govern s’ha personat com a acusació en la causa i ha demanat màxima transparència un cop s’aixequi el secret de sumari: “La ciutadania mereixem saber tota veritat i si hi hagués hagut alguna mala praxis també i depurar responsabilitats”.

A primera hora del matí, en una entrevista a RAC1, l’alcaldessa ha avançat que l’Ajuntament demanarà explicacions i ha titllat la informació difosa de “preocupant”, tot i que ha demanat “no alimentar teories de la conspiració sense proves concretes”. Segons Colau, si es confirma que el CNI va tenir contacte amb Es Satti fins pràcticament els dies de l’atemptat seria un fet “rellevant”. “I si a més fos veritat que el CNI destrueix les proves del seu contacte que demostra aquesta relació és gravíssim”, ha dit. Amb tot, segons Colau, encara falta molta informació per valorar la responsabilitat del CNI: “Podria ser simplement incompetència, mala gestió o una cosa pitjor”.

Colau ha recordat que com a alcaldessa ha mantingut contacte amb associació de víctimes de l’atemptat i algun familiar de manera molt regular i “cada vegada que surt una notícia afecta les víctimes”. Per això ha demanat a l’Estat que sigui més sensible i tracti amb “més cura” els familiars. “Que els expliqui què és el que saben i no saben” perquè “si alguna cosa està obligada a fer l’Administració és mantenir un contacte molt proper amb les víctimes i que no es vagin assabentant de les coses a través dels mitjans de comunicació”. 

Més notícies
El CNI tenia l’imam de Ripoll com a confident fins al 17-A, segons ‘Público’
Notícia: El CNI tenia l’imam de Ripoll com a confident fins al 17-A, segons ‘Público’
Comparteix
El diari mostra un correu electrònic on hi hauria comunicacions dos mesos abans de l'atemptat
Nieto veu “lògic” que el CNI contactés amb l’imam de Ripoll i culpa els Mossos de la radicalització
Notícia: Nieto veu “lògic” que el CNI contactés amb l’imam de Ripoll i culpa els Mossos de la radicalització
Comparteix
L’exsecretari d’Estat es treu les puces de sobre de l’explosió d’Alcanar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa